На 9 ноември ще бъде изборът на директор на Националната

...
На 9 ноември ще бъде изборът на директор на Националната
Коментари Харесай

Прокурорската колегия: На 9 ноември ще бъде изборът на директор на Националната следствена служба

На 9 ноември ще бъде изборът на шеф на Националната следствена работа, реши Прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет. Петгодишният мандат на настоящия шеф - Борислав Сарафов, който е и заместник-главен прокурор по следствието, изтича на 18 декември тази година, оповестява БНР.

След гласуването основният прокурор Иван Гешев изрази опасенията си от конституционна рецесия след 3 октомври, когато изтича мандатът на настоящия Висш правосъден съвет, а съставът на идващия е непопълнен, тъй като последният парламент не избра своите 11 представители в него:

" Директорът на Националната следствена работа се избира с 8 гласа. Към момента, при някои от хипотезите, Прокурорската гилдия може да не разполага с нужния брой членове, с цел да реализира законовите си пълномощия. Така че, аз откровено се надявам, че ще проведем незабавен избор на шеф на Националната следствена работа и че Висшият правосъден съвет, който и да е той, ще може да упражнява пълномощията си в цялостен размер. Или както се пошегува един сътрудник, в случай че възникне хипотезата, в случай че решите да си подадете оставката си, да няма кой да я одобри – това в границите на шегата, само че изобщо не са смешни нещата "
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР