На 9 места в Кюстендил и на още 50-ина в

...
На 9 места в Кюстендил и на още 50-ина в
Коментари Харесай

Определиха места за изкупуване на череши в Кюстендилско

На 9 места в Кюстендил и на още 50-ина в 20 села на общината ще се изкупуват череши в тазгодишната годишна продукция, дефинира със своя заповед кметът на града Петър Паунов. Пункт ще могат да открият компании, сдружения, търговци или жители, които ще заплащат по 15,20 лева на квадратен метър повърхност за един месец.

Както и през акциите в предходни години се чака да бъдат открити в Кюстендил и селата над 100 пункта за изкупуване на доходоносния плод. Местата, избрани за изкупуването на черешите, са съобразени с условията за организацията за придвижването и ограниченията за сигурност и според предписанията на ограниченията на опазването на здравето при ограниченията против разпространяването на ковид.

Най-активни в изкупуването на кюстендилските череши до момента и в предходните години са италиански компании.

Насрочиха Празник на черешата в Кюстендил

Вече се берат ранните сортове, към които ползата не е огромен. Доскорошният началник на института по земеделие в Кюстендил професор Димитър Домозетов, който в този момент е от най-изявените аграрни производители в региона: „ Изкупуване има, само че доста дребно го изкупуват.

Италианецът дава един лев, за наникъде, то не си коства. Тия череши, който той ги желае за дребно, те са леки череши и доста малко хора берат, чакат да узреят “, изясни той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР