На 9 май в Ливърпул беше даден стартът на първия

...
На 9 май в Ливърпул беше даден стартът на първия
Коментари Харесай

Ето тези 10 държави отиават на финала на Евровизия 2023

На 9 май в Ливърпул беше даден стартът на първия полуфунал на Евровизия, по време на който се показаха 15 страни. След като отпаднаха Малта, Ирландия, Азербайджан, Нидерландия и Латвия, стана ясно, че на финала отиват Хърватия, Молдова, Швейцария, Финландия, Чехия, Израел, Португалия, Швеция, Сърбия и Норвегия.
 Евровизия 2023: ето ги първите 10 финалисти, измежду които има и българско присъединяване
Ето кои 10 страни отиват на финала на Евровизия 2023

Танита Янкова от група Vesna отива на голямия край

Снощи, 11 май, в Ливърпул ще се организира вторият полуфинал на песения конкурс за 2023 година Участваха актьори от 16 страни, само че единствено 10 от тях не престават към огромния край.

Участие взеха Дания и Reiley с " Breaking My Heart ", Армения и Brunette с " Future Lover ", Румъния и Теодор Андрей с " D.G.T. (Off and On) ", Естония и Алика с " Bridges ", Белгия и Gustaph с " Because of You ", Кипър и Андрю Ламброу с " Break a Broken Heart ".
анкета
Какво мислите за Евровизия?
100% политически конкурс Гледам, единствено в случай че взе участие и България Чудесен метод да се срещна с музиката на толкоз гении от разнообразни страни Абсолютна тъпота
100% политически конкурс

Гледам, единствено в случай че взе участие и България

Чудесен метод да се срещна с музиката на толкоз гении от разнообразни страни

Абсолютна тъпота

На сцената на M&S Bank Arena в Ливърпул се качиха и Piqued Jacks от Сан Марино, които изпяхя " Like an Animal ", Тея и Салена, които показаха Австрия с " Who the Hell Is Edgar? ", Albina and Familja Kelmendi от Албания, които изпяха " Duje ", Моника Линките от Литва, която извърши " Stay " и момчетата от Voyager, които зарадваха сънародниците си от Австралия с " Promise ".

Освен това видяхме представянето на Исландия и Диля с " Power ", Гърция и Виктор Верникос с " What They Say ", Словения и Joker Out с " Carpe Diem ", Грузия и Iru с нейното " Echo " и Полша и Бланка със " Solo ".
 Българката Танита Янкова и група VESNA, които показват Чехия на Евровизия 2023 година
Момичето, поради което да гласуваме на Евровизия тази година

Танита Янкова от VESNA за присъединяване си в чешката група и за песента " My Sister`s Crown "

От Българска телеграфна агенция научаваме, че и във втория полуфинал на състезанието имаше българска диря, след триумфа в първия полуфинал на чешката групата Vesna, в която взе участие българката Танита Янкова. Става дума точно за певицата Бланка, която нощес показа Полша с песента " Solo ". Оказва се, че въпреки майка ѝ да е полякиня, татко ѝ е българин, което я прави 50% наша сънародница. Бланка, за благополучие се класира за финала и продължава. Отпаднаха обаче Гърция, Дания, Румъния, Исландия, Грузия и Сан Марино. 

Съответно на финала освен Полша, отиват и Албания, Кипър, Естония, Белгия, Австрия, Литва. Австралия, Армения и Словения . Те ще се състезават за първото място, дружно с спечелилите от първия полуфинал и участнците от " огромната петорка ", а точно Англия, Франция, Германия, Италия и Испания , и страната победител на предишното издание - Украйна . Победителите от полуфинала към този момент се дефинират единствено след гласоподаване от журито, откакто комитетът към Евровизия взе решение да бъдат изменени разпоредбите на състезанието.
 Евровизия 2023 - 7 от най-интересните песни, които вземат участие в песения конкурст тази година
Евровизия отново ни шокира...в положителния смисъл обаче

Артистите, които привлякоха вниманието ни

Големият край на Евровизия ще се организира в събота, 13 май, от 22 ч. българско време. Тъй като тази година България не взе участие в състезанието, Българска национална телевизия не излъчва шоуто, само че то може да бъде гледано на формалния YouTube канал на Евровизия. 
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР