На 9 май се полагат основите на съвременна Европа, силна

...
На 9 май се полагат основите на съвременна Европа, силна
Коментари Харесай

Коста Владимиров: На 9 май се полагат основите на съвременна Европа, силна и единна

" На 9 май се поставят основите на модерна Европа, мощна и единна. Основана не просто върху проект, а на правилата на взаимопомощ и взаимност, на разбирателството и протегнатата ръка! ".

Това написа на профила си в обществената мрежа Facebook регионалният водач на Съюз на демократичните сили Коста Владимиров на днешния Ден на Европа, отдаден на мира и единството.

На този ден се отбелязва годишнината от историческата Декларация на Шуман, в която се излага неговата концепция за нова форма на политическо съдействие в Европа, която би направила войната сред европейските нации немислима. Предложението на Шуман се смята за началото на това, което през днешния ден назоваваме Европейски съюз.

Ето какво написа на профила си регионалният ръководител на сините:

На този ден обединена Европа отбелязва празникът на европейските общности! На Девети май се поставят основите на модерна Европа, мощна и единна, учредена не просто върху проект, а на правилата на взаимопомощ и взаимност, на разбирателството и протегнатата ръка! Честит празник на концепцията за единна Европа!

Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР