На 9 май бяха отбелязани и Денят на победата, и

...
На 9 май бяха отбелязани и Денят на победата, и
Коментари Харесай

9 май - Денят на Европа и Денят на победата: Как преминаха честванията в столицата?

На 9 май бяха маркирани и Денят на успеха , и Денят на Европа . В София от една страна се поднасяха цветя и венци имаше концерт, а от друга - митинг за демонтирането на Паметника на Съветската войска.

9 май - Ден на успеха и Ден на Европа Снимка: bTV

На днешния ден България отбелязва 78 години от успеха над нацистка Германия. В хода на Втората международна война са изгубени животите на над 50 милиона души. Президентът и вицепрезидентът сервираха венци пред паметника на Незнайния войник.

По мотив Деня на Европа пред президентството беше повдигнат тържествено и флага на Европейския съюз, а президентът одобри почетния часовой на националната гвардейска част.

С музика, портрети на починали във Втората международна война и знамената на България, Русия и някогашния Съветския съюз мина „ Безсмъртният полк “. Минути преди да стартира шествието обаче столичният кмет го забрани с аргумента да бъдат избегнати конфликти с протестиращи, които желаят събарянето на паметника на руската войска.

9 май - Ден на успеха и Ден на Европа Снимка: bTV

„ Не може 10 души, които са се събрали там на паметника да унищожават шествието в памет на починалите българи - 10 000 души във войната “, сподели Петьо Пандурски, уредник на шествието.

Ще има промени в придвижването поради шествието в София

„ Ние желаеме да е български монумент. Тук би трябвало да има церемонии, на които българите да се усещат добре “, сподели Георги Драганов, уредник на митинга. 

„ Г-жа Фандъкова не е Министерство на вътрешните работи, работа на вътрешното министерство е да приложи вероятния си запас, с цел да се приведе в осъществяване заповедта на кмета на София “, съобщи ръководителят на СОС Георги Георгиев. 

Той съобщи, че против Русия още веднъж се води война

Така разграничен на две от стотици служители на реда, денят продължи със викания отдясно и поднасяне на цветя отляво. Руският дипломат у нас уточни, че България е другар за Русия. 

„ Неприятелска страна е политическа дефиниция. Вие сте член на Европейски Съюз. Така че, драги мои, всички в Европейски Съюз са в листата на вражески страни. От това има някои дипломатически и стопански последици, само че българите постоянно ще са в нашето сърце “, сподели Елеонора Митрофанова.

Навършват се 78 години от края на Втората международна война

През целия ден хора поднасяха цветя пред монумента..

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР