На 9 март 2022 г., сряда, от 14 часа Областният

...
На 9 март 2022 г., сряда, от 14 часа Областният
Коментари Харесай

ОИЦ-Русе провежда среща за кандидатстване по Програмата за развитие на селските райони

На 9 март 2022 година, сряда, от 14 часа Областният информативен център – Русе кани всички заинтригувани да се включат в проведения от него уебинар на тематика „ Възможности за финансиране на планове по Програмата за развиване на селските региони (ПРСР) “

Събитието ще се осъществя на фейсбук страницата на центъра -https://www.facebook.com/OICRuse.

В програмата е включена презентация на изискванията за кандидатстване по подмярка 4.2. „ Инвестиции в преработка/маркетинг на селскостопански артикули “ и запознаване с индикативната годишна работна стратегия (ИГРП ) за 2022 година на Програмата за развиване на селските региони.

Подмярка 4.2 финансира действия, свързани с преправка и маркетинг в областта на хранително-вкусова промишленост; също растителни и скотски масла; механически и медицински култури; селскостопански фуражи.

По подмярката могат да аплайват:
Регистрирани аграрни стопани – според Наредба 3 от 1999 г.Групи или организации на производители, приети от министъра на земеделиетоЕднолични търговци и юридически лица
Проектите би трябвало да се реализират на територията на селските региони.

Минималният размер на безвъзмездната финансова помощ (БФП) за един план е 29 337 лв., а оптималният – 5 867 400 лв., като интензитетът на помощта е от 35 до 75 %.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР