На 9-и юни заедно с вота за Европейски парламент ще

...
На 9-и юни заедно с вота за Европейски парламент ще
Коментари Харесай

Почти 600 хил. лв. са разходите за медии в първите десет дни от кампанията

На 9-и юни дружно с вота за Европейски парламент ще се проведат и шестите парламентарни избори в последните три години. ЦИК записва 30 политически обединения и 1 предприемчив комитет в акцията за Екологичен потенциал, а в тази за Народно заседание - общо 31 обединения.

А имат ли обединенията запас за реклама и задоволителен ли е той за осъществяване на две акции, предвид на всички направени през предходната година разноски за предварителния парламентарен избор през април и локалния от есента?

На този и други въпроси търсим отговор в обичайния за Институт за развиване на обществената среда мониторинг на медийната реклама по време на предизборната акция. В него са включени формалните страници на 39 национални и районни медии - 9 малките екрани, 3 радиостанции, 11 вестника и 16 осведомителни уеб сайтове и организации.

В първите 10 дни от акцията 16 участници са похарчили общо 587 357 лева Това са средствата, регистрирани за двата типа избори - за Екологичен потенциал и за Народно заседание. Така се оказва, че разноските за медии на участниците са доста по-малко от тези, вложени в акциите през последните години.

Най-много средства за реклама са отделили парламентарно показаните обединения. Първи са ГЕРБ-СДС със 173 192 лева Следват ги някогашните им некоалиционни сътрудници от Продължаваме Промяната - Демократична България със 125 106 лева и Възраждане с вложени 109 099 лева Трите обединения са вложили към 70% от всички средства за медийна реклама досега.

Подробности за всички обединения, разходвали средства за политическа реклама до момента в акцията, както и медиите, към които са насочили средствата си, може да откриете в обявата на платформата " Отворен парламент " - " ".

Надяваме се тя да е потребна за вашата работа.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР