На 9-и декември (петък) от 18:30ч. в клуб КЕВА фондация

...
На 9-и декември (петък) от 18:30ч. в клуб КЕВА фондация
Коментари Харесай

Фондация Emprove улавя празничния дух в благотворително събитие и подаръци с кауза 

На 9-и декември (петък) от 18:30ч. в клуб КЕВА фондация Emprove ще показа първия тираж на комплекта карти “Пробуждане сред редовете ”. Колодата съставлява умалена версия на 30-те вълнуващи истории и илюстрации от изложбата със същото име, която по-рано тази година хвърли светлина върху прекарванията на дами, минали през прочувствено или физическо принуждение. Освен естетическа и колекционерска стойност, картите имат и лечебни изгоди, като към комплекта са разказани разнообразни типове игри и задания за себеопознаване, ентусиазъм, убеденост и кураж. На събитието са добре пристигнали всички фенове на българското изкуство и поддръжници на идеята на Emprove.

Първите 60 индивида ще получат като самостоятелен подарък една от картите със особено обръщение. Входът ще бъде свободен, а 1 лева от всяка консумация ще бъде подаяние за активността на фондацията. Посетителите ще могат да опитат и особено основания за мотива коктейл Ранобудна. В духа на идните празници, Emprove предлагат картите “Пробуждане сред редовете ” като прелестна концепция за коледен подарък с идея. За в допълнение въодушевление в клуб КЕВА фондацията и гостите ще отпразнуват първия тираж на комплекта с акустична музика онлайн от победителката в „ Гласът на България “ от 2018г. - Ния Петрова NIYA.

Колодата карти събира въздействащо изобразително изкуство, родено от истории за женската мощ и трансформирано през субективния взор на актьора. През 2021 година, с поддръжката на Британското посолство в България е проведен професионален курс по креативно писане при английските създатели Д-р Уил Бъкингам и Д-р Хана Стивънс (). Курсът е ориентиран към– първа по рода си общественост на дами, сполучливо излезли от връзки с принуждение, подкрепящи други дами по пътя им към смяна и нов живот. Това резултира в основаването на 30 микро истории в жанра флаш фикшън, с „ Пробуждането “ като водеща тематика. На този курс дамите имат опция да придобият ново умеене и да излеят душата си в писмена
форма по един внимателен и хубав метод. A с това доказат, че изкуството е непостижим лечебен и обществено ангажиращ прийом - както за основателите му, по този начин и за неговите ценители.

В основаването на картините към „ Пробуждане сред редовете “ вземат участие известни български илюстратори, мултидисциплинарни създатели и стрийт актьори, обединени в желанието да дадат публичност на казуса с физическото и прочувственото принуждение. В началото на 2022 година те получиват по една или повече истории, написани от #ЖенитеSurvivors, които след това всеки от тях претворява в картина. Фондация Emprove взема решение да даде нов живот на творбите, под формата на комплект карти, с цел да пробудят още повече хора за вътрешната мощ, която всеки от нас носи.

За фондация Emprove

Мисията на Emprove е да увеличи осъзнатостта към най-ранните прояви на принуждение във взаимоотношенията, да трансформира публичните настройки, както и да поддържа дами и девойки, претърпели принуждение. Дейността на фондацията включва обществени акции за ранна предварителна защита и информираност, безвъзмездна психическа и юридическа поддръжка към дами, претърпели принуждение, коучинг, събития, образования, групови лечебни сесии, арт начинания, както и построяването на общността#ЖенитeSurvivors, които оттук нататък поддържат други дами по пътя им към смяна и нов живот.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР