На 9 и 10 септември в София на адрес: ул.„Шипка

...
На 9 и 10 септември в София на адрес: ул.„Шипка
Коментари Харесай

Представят руски учебни и художествени книги на 9 и 10 септември в София

На 9 и 10 септември в София на адрес: ул.„ Шипка " 34 ще се състоят информационно-презентационни мероприятия за популяризация в непознатите страни на съветски издания, учебници и образователни принадлежности, научно-популярни книги и списания по съветски език, литература, просвета, история на Русия, както и на художествена литература от съветски създатели.

По време на мероприятията в непрекъснато настоящ режим ще бъдат проведени срещи с създателите на учебници и образователни принадлежности и създателите на творби от актуалната съветска литература, ще бъдат извършени семинари и майсторски класове по потребление на образователната литература в просветителния развой, планувана е и презентация на учебници и образователни принадлежности, научно-популярни книги и списания за съветски език, литература, просвета, история на Русия, както и на художествена литература от съветски създатели. Планирани са тематични кръгли маси, забавни лекции, презентации на нови издания, автограф-сесии с съветски писатели.

По време на експозицията участниците ще могат да се срещнат с книгите от водещи съветски издателства, измежду които такива издателства като " Наука ", " Просвещение ", " Русский язык. Курсы ", " Златоуст ", " Бином " и други. Детската литература ще показват издателствата " КомпасГид ", " БИНОМ ДЕТСТВА ". Учебна литература и образователни принадлежности ще презентират издателствата: " БИНОМ: Лаборатория знаний ", " Русский язык. Курсы ", " Вита - Пресс ", " Русское слово - учебник ".

Кой ще се изкаже?

Елена Восторгова, шеф на Центъра за планово творчество " СТАРТ-ПРО " в Института за непрестанно обучение на МГПУ (Московския градски педагогичен университет), претендент на педагогическите науки, доцент. Автор на буквар и учебници по съветски език (1-4 клас), включени във Федералния лист на учебниците, на 5 електронни приложения към тях и 5 електронни форми на учебници (издателство БИНОМ
" Лаборатория знаний " ).

Алексей Воронцов, общоприет шеф на Открития институт " Развиващо обучение ", ръководител на управителния съвет на Асоциацията на експертите по разрастващо образование " МАРО ", доцент в Дирекцията за просветителни стратегии в ГАОУ ВО МГПУ (Държавно самостоятелно просветително заведение за висше обучение на град Москва " Московски градски педагогичен университет " ), претендент на педагогическите науки. Автор на голям брой учебници за началното и главното учебно заведение, на публикации и други изявления (издателство " БИНОМ " ).

Светлана Ремизова, общоприет шеф на издателство " Русский язык. Курсы ", претендент на филологическите науки. Сфера на професионалните й ползи - издаване на модерни образователни принадлежности по съветски език.

Наталия Митряева, заместник-директор на Държавно бюджетно просветително заведение Училище №1392, гр. Москва, преподавател по съветски език и литература, почетен служащ в общото обучение. Лауреат на състезанието " Учител на годината ", победител в общоруски и районни състезания.

Наталия Шадрина, управител по районни планове в Автономна организация с нестопанска цел " Център за проучвания в региона на просветителната политика " ЕВРИКА ", сфера на професионалните й ползи - образованието по съветски език в полилингвална среда. Автор на голям брой изявления, съавтор на полилингвалната предучилищна просветителна стратегия " Еврика ".

Юлия Кузнецова, публицист, преводач, редактор на интернет-списанието " Жёлтая гусеница ", една от авторките на списанието за детска литература " Переплёт ". Юлия написа както приказки за деца, по този начин и престъпни романи, авантюристичен и психически повести, разкази за деца и юноши. Книгите й са преведени на маджарски и немски език. Премии: " Заветная фантазия " (2009 г.) /Малка премия/ 1 място/ Повестта " Выдуманный жучок " („ Измисленото бръмбарче " ), наградата „ В.П. Крапивин " 2011 година /2 място/ - повестта " Помощница ангела " („ Помощничката на ангела " ), награда " Книгуру " (2012-2013гг.) / Номинация " Художествена литература/ 2 място/ - повестта " Где папа? " („ Къде е баща? " ).

Ирина Зартайская, детски публицист, лауреат на наградата на списание " Зинзивер " в номинацията " Проза ". Лирическата повест " Все бабушки умеют летать " („ Всички баби могат да летят " ) влезе в шорт-листата на интернационалния конкурс " Литературна Виена " и Първия всеруски книжовен конкурс " Желтая гусеница: полеты во сне и наяву " („ Жълтата гъсеница - полети нескрито и насън " ), тя получи и специфичната премия на издателство " Самокат ". Разказът " Я слышу " („ Чувам " ) влезе в шорт-листата на интернационалния конкурс " Литературна Виена ". Победител от Всеруския конкурс " Новые имена. Премьера книги " („ Нови имена. Премиера на книга " ) в номинацията " Автор на най-хубава повест " за повестта " Принцесса Ниточка " („ Принцеса Кончé " ). Финалист на наградата " Нравится детям Ленинградской области " („ Харесано от децата в Ленинградска област " ) за книгата " Я слышу " („ Чувам " ). Победител в състезанието " Нови имена " на Международния съюз на писателите „ Св. св. Кирил и Методий " в номинацията " За децата " (2018)

Олга Громова, публицист, специалист в Националната фондация за подготовка на фрагменти за учебните библиотеки, член на Международната асоциация на учебните библиотеки. През 2014 година е удостоена с наградата „ В. П. Крапивин " ( " Сахарный ребёнок. История девочки из прошлого века, рассказанная Стеллой Нудольской " („ Захарното дете. Историята на едно момиченце от предишния век, разказана от Стела Нудолска " )).

Програмата за осъществяване на информационно-презентационните мероприятия обезпечава опцията за дейна проектно-експертна активност на участниците и включва организирането на експозиции с съветска литература, включително по време на присъединяване в интернационалните книжни изложения, проведени в страните, където се организират мероприятията, и на съпътстваща делова стратегия:
- три срещи с създателите на учебници и образователни принадлежности и създателите на творби от актуалната съветска литература;
- семинари и майсторски класове по потреблението на образователната литература в просветителния процес;
- онлайн-мероприятия (с потребление на интернет-мрежата), паралелни офлайн мероприятия (без потребление на интернет-мрежата) с презентация на книги, учебници и учебно-методически принадлежности в онлайн-формат.
Експозицията на съветските издания ще включва над 500 книги, учебници, учебно-методически принадлежности, научно-популярни книги и списания за съветски език, литература, просвета, история на Русия, художествена литература от съветски създатели.

На мероприятието са поканени задгранични възпитаници и преподаватели в организации, осъществяващи просветителна активност по главните и спомагателните общообразователни стратегии изцяло или отчасти на съветски език (руски училища), сънародници, живеещи в чужбина, преводачи, представители на медиите и заинтересувани задгранични жители, включително слушатели от курсовете по съветски език към представителствата на Россотрудничество.

Цели се поддръжка и популяризация на съветския език и обучение на съветски език в учебните заведения в непознатите страни с помощта на всеобщото потребление на учебници, образователни принадлежности, научно-популярни книги и списания, художествена литература от съветски създатели и достъп до електронните библиотеки на съветските литературни издания и запаси по съветски език, литература, просвета, история на Русия.

Задачи на мероприятията:
а) даване на съветските учебни заведения в чужбина на достъп до съветските просветителни технологии, способи за образование и възпитание;
б) презентация на модерни учебно-методически комплекси в сходство с федералните държавни просветителни стандарти за предучилищно и общо обучение и предвид на съответните просветителни програми;
в) образуване на потреблението на съветски цифрови просветителни ресурси;
г) подпомагане в създаването на интернационалните общообразователни стратегии с потреблението на полилингвалния метод на националните езици, в това число и на съветски. Предполаган брой на участниците - 200 души.

Организатори на мероприятието са : Федералната организация по въпросите на Общността на самостоятелните страни, сънародниците, живеещи в чужбина, и по интернационално филантропично съдействие (Россотрудничество) http://rs.gov.ru и Автономната организация с нестопанска цел за в допълнение професионално обучение " Институт по проблемите на просветителната политика " Еврика ", e-mail: [email protected], уебсайт: www.eurekanet.ru, http://books.proeureka.ru/
Наталия Шадрина, координатор на плана +7 (916) 791 36 66
E-mail: [email protected]

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР