На 9 и 10 септември в археологически парк Западна порта

...
На 9 и 10 септември в археологически парк Западна порта
Коментари Харесай

Фестивал на античното наследство Сердика е моят Рим на 9 и 10 септември в София

На 9 и 10 септември в археологически парк " Западна врата на Сердика " Сдружение за антични реконструкции Mos Maiorum Ulpiae Serdicae показва третото издание на фестивала на античното завещание „ Сердика е моят Рим “. Входът е свободен, оповестяват от пресцентъра на Столична община.

“Сердика е моят Рим ” е единственият по рода си фестивал на историческите възстановки, отдаден на античното минало на София - интервал, оставил трайни и ярки следи в родната и европейската история. И тази година богатата стратегия ще предложи пресъздаване на знакови събития от времето на ръководството на император Константин Велики, доста от които ще бъдат показани за първи път пред аудитория.

На 8 септември ще бъде открита научно-приложна конференция Historia Vivens, отдадена на Късната Античност. Събитието ще се организира в Информационния център при експозиция " Антична Сердика " (бул. Мария Луиза №2).

Фестивалът се провежда от Сдружение за антични реконструкции „ Мос Майорум Улпие Сердице “ в партньорство с Регионален исторически музей – София и с финансовата поддръжка на Столична община – Програма " Култура ".

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР