На 9 февруари преди 20 години България празнуваше най-успешното участие

...
На 9 февруари преди 20 години България празнуваше най-успешното участие
Коментари Харесай

Кметът на Берковица изпрати поздравителен адрес до биатлонистката Павлина Филипова

На 9 февруари преди 20 години България празнуваше най-успешното присъединяване на своите олимпийци. На върха в Нагано 1998 стъпва Екатерина Дафовска след удивително показване в самостоятелния старт на 15 км в биатлона.
Друга огромна българка – Павлина Филипова от град Берковица също осъществя извънреден резултат в същата дисциплината. Единствено малшансът от 0,2 сек. я остави на крачка от бронза. Но от този миг в очите на хората от Берковица Павлина Филипова към този момент бе първенец от олимпийска големина.
По този мотив кметът на Община Берковица инж. Милчо Доцов изпрати приветствен адрес до нашето момиче Павлина Филипова и нейния треньор Георги Ганчев, с който изрази заслуженото почитание и горделивост на хората от Община Берковица.
ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС
УВАЖАЕМА Г-ЖО ФИЛИПОВА,
УВАЖАЕМИ Г-Н ГАНЧЕВ,
Изминаха 20 години от момента, в който всички с притихнал мирис стояхме пред дребния екран и трепетно чакахме и изживявахме всеки изстрел на рубежа и всеки пробег на нашите олимпийци в Нагано през 1998 година Особено мощно сърцата ни туптяха, когато нашата Павлина Филипова преследваше своята олимпийска фантазия.
Уважаема г-жо Филипова,
Благодаря Ви от мое име и от името на всички поданици на Община Берковица за това, че с достойното си показване Вие наредихте града под Ком на международната олимпийска карта. Малко са достиженията и миговете, които могат да се съпоставят с Вашето 4-то място на най-престижния конгрес, какъвто е зимната олимпиада.
Благодаря Ви за напъните Ви да дадете най-хубавото от себе си за спорта, за клуб „ Берковски олимпиец “, който дружно създадохме през 2006 година. Макар и единствено на 12 години, клубът към този момент е сред положителните български тимове. Доказателство за това е новата олимпийска вяра от Берковица – Десислава Стоянова. Величието на един състезател се мери освен със личните достижения, само че и с това, което оставя след себе си като предаден опит и ентусиазъм на идващото потомство.
Бъдете все по този начин всеотдайна в благородната задача за възпитаване на нравствени полезности и състезателен дух в младото потомство. Гордеем се, че сте част от историята на нашия град и продължавате да бъдете образец за подражателство на нашите деца!
Уважаеми господин Ганчев,
Изразявам своето почитание към Вас, който с доста труд, себеотдаване и самообладание като треньор на Павлина Филипова, постигнахте триумфи в Нагано, което е мотив за горделивост за всички нас!
Бъдете живи и здрави!
Ние ще продължим да бъдем до вас, както до в този момент!
Имената Ви са визитната картичка на Берковица пред света и ние се гордеем с това!
Инж. Милчо Доцов
Кмет на Община Берковица
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР