На 9 декември Стефан Данаилов щеше да стане на 81

...
На 9 декември Стефан Данаилов щеше да стане на 81
Коментари Харесай

Ако Стефан Данаилов беше жив , днес щеше да навърши 81 години

На 9 декември Стефан Данаилов щеше да стане на 81 години. Той умря на 27 ноември 2019 година.

Стефан Данаилов беше на първо място другар. Стараеше се да бъде другар с нас, с цел да може да ни научи, преди да бъдем артисти, да бъдем хора, описа артистът Дарин Ангелов по Народоосвободителна въстаническа армия.

„ Учеше ни по какъв начин да живеем и паралелно с това на тънкостите на театралната специалност. Цяло благосъстояние е, че бяхме при него. Той можеше да обича с цялото си сърце и тази обич се връщаше към него ”, посочи Ангелов. Според него персона като Стефан Данаилов извънредно доста липсва на България.

„ Той беше специфичен човек, изпратен с задача. Стефан Данилов е една магия. Със всички функции, които е изиграл, той е потвърдил кой е и какво може. Най-голямото му достижение са студентите. Ние да се усещаме като едно семейство, е нещо значимо, което той прилагаше. Стефан Данаилов не издигаше любимци ”, сподели артистът Владислав Карамфилов. По думите му той  е бил индивидът, който е показвал по какъв начин се върви през тръните в живота, без те да се махат от пътя.

Според актрисата Ива Папазова Стефан Данаилов е имал умеенето да кара хората да не се взимат толкоз насериозно. „ Такава цялост от качества събрани в един актьор няма да се повтори. Повод е България през днешния ден да чества, че подобен човек се е родил в страната ”
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР