На 9 декември 2023 г., от 19 ч., в Кафе

...
На 9 декември 2023 г., от 19 ч., в Кафе
Коментари Харесай

Нова предколедна проява на Ротари клуб Силистра, насочена към младите хора

На 9 декември 2023 година, от 19 ч., в Кафе Роял в Централ парк - Силистра, ще се състои благотворителен коктейл на Ротари клуб Силистра. Адресат на благотворителността са децата на Силистра в посока на тяхното прочувствено здраве. Проектът, чието наличие ще бъде показано на участниците в събитието, както и пред обществеността, е следващ в работата с подрастващи в крайдунавския град по самодейност наротарианците от първия по рода си клуб в Крайдунавска Добруджа.

В навечерието на събитието, отдадено на събирането на средства за новия план, продължава финалната реализация на предходния, с помощта на който близо 600 деца от 5-и до 7-и клас от пет учебни заведения в Силистра минават през реализиран от кинезитерапевта Веселин Костов скрининг за профилактика на гръбначни изкривявания и по-точно за възможна нарушена динамичност.

Също свързани с деца и младежи бяха и по-раншните планове от последните години: поправяне и обновяване на спортната площадка на Строителната гимназия с монтаж на осветяване на слънчева основа и първоначални очни прегледи от офталмолога доктор Ана Сапунджиева на над 800 деца от 1-и до 4-и клас във всички съществени силистренски учебни заведения. Необходимо е да се посочи, че прегледите с здравно наличие се правят по график на място в учебните заведения след авансово единодушие на шефовете на школските заведения и на родителите на децата.

За поддръжка на новата самодейност на Ротари клуб Силистра за присъединяване ще бъдат поканени ръководителите на Областна и Общинска администрация, Общински съвет - Силистра, шефове на учебни заведения и на районни звена към министерства и държавни организации. Разчита се за споделена съпричастност и от страна на хора от локалния бизнес, интелектуалните среди, медиите и други

През актуалната година бе празнувана 90-ата година на ротарианското придвижване в България, почнало с първи клубове през 1933 година, съществували до 1945 година Преди 30 години стартира нов оздравителен развой, част от който станаха и учредители от Силистра през 2000 година, както и в Тутракан пет години по-късно. Двата добруджански клуба са част от огромното семейство на най-голямата филантропична организация Ротари Интернешинъл, паралелно с ротарианци от над 160 страни по света. По българското законодателство ротарианските клубове са със статут на неправителствени организации, регистрирани по Закона за юридическата лица с нестопанска цел.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР