На 88-годишна възраст ни напусна великият актьор и почетен гражданин

...
На 88-годишна възраст ни напусна великият актьор и почетен гражданин
Коментари Харесай

Почина актьорът Доси Досев

На 88-годишна възраст ни напусна великият артист и почетен жител на Созопол Доси Досев , оповестиха от Общината.

Доси Досев е роден в София, само че по-голямата част от живота си прекарва в Созопол. Той обичаше града, морето и неговите хора.



Обожаваше изкуството, младостта и културния живот в града. Самият той постоянно е казвал, че се усеща повече жител на Созопол, в сравнение с София.

В своя богат професионален живот Доси Досев изиграва над 60 функции в киното и театъра, за които получава голям брой награди от Съюза на театралните дейци и Министерство на културата.

Созопол загуби една от най-колоритните си персони, един популярен човек и същински другар, сопълват от Общината. Министърът на културата проф. Велислав Минеков изрече съболезнования във връзка кончината на артиста, оповестиха от министерство на културата.

Ето какво се споделя в съболезнованието на министър Минеков:
 
„ С голяма болежка научих, че е умрял огромният български създател Досьо Досев. Той имаше забележителна актьорска орис, тъй като постоянно бе виновен и зает в изкуството, без значение дали ставаше дума за спектакъл, кино или за дребния екран.

Родната ни просвета през днешния ден повече от всеки път се нуждае от хора като него, съчетали в себе си рицарска героизъм, юношески дух и остроумен креативен взор за същински значимите неща в живота.



Човек и добър другар, който всички възприемат доста от дълго време като доайен, поради мъдростта, с която ни даряваше. Талант, за който занапред София и морето ще не престават да спорят, тъй като всеки желае да бъде в компанията на положителните и мощните.

За едно съм сигурен - че Досьо Досев е бил същински благополучен, тъй като нищо в живота на индивида не е подобен мощен извор на благополучие, както творчеството. Дълбок реверанс! “
 
Припомняме, че огромният български артист бе притежател на редица влиятелни оценки, измежду които и най-високото отличие на Министерството на културата - „ Златен век ” - огърлие.

Поклон пред светлата му памет!
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР