На 88 години полският пенсионер Пьотр Дудек се надява официално

...
На 88 години полският пенсионер Пьотр Дудек се надява официално
Коментари Харесай

88-годишен поляк е най-възрастният уиндсърфист в света

На 88 години полският пенсионер Пьотр Дудек се надява публично да стане най-възрастният настоящ уиндсърфист в света, съобщи Ройтерс.

Той към момента се любува на борбата с вятъра и и вълните , до момента в който излиза във водата и образова деца.

Дудек се занимава с уиндсърфинг от 40 години и е прочут с прозвището " Джуниър ". Измислили го приятелите му, когато бил на към 80 години.

" Предизвикателството е да се научиш да караш сърф и да контролираш природата, тъй като това е борба с вятъра, вода, с клатушкащата се дъска... Много е занимателно ", споделя той пред Ройтерс в родния си град Гдиня , който е брега на Балтийско море.

" Практикувам уиндсърфинг за здраве и имам вяра, че е съвършеният метод за удължение на живота . Това е спорт, който изисква добра физическа подготовка ", добавя Дудек, който е бил моряк, преди да се пенсионира.

Единствената отстъпка, която прави поради възрастта си през днешния ден, е, че не излиза в морето, когато вятърът стане прекомерно мощен.

Фактът, че може да е най-възрастният сърфист в света, го изненадал .

" Не осъзнавах, че съм най-възрастният, само че бях изумен, че в никакъв случай не съм срещал във водата различен, който да е покрай мен (по възраст). Това ни накара с мой другар да проверим Книгата на върховете на Гинес ", споделя Дудек, който идната седмица ще навърши 89 години.

Той споделя, че би трябвало да кара уиндсърф най-малко два пъти тази пролет, с цел да счупи международния връх, който сега се държи от 86-годишен човек. 

Полякът се надява да получи документ, който да бъде изпратен до Книгата на върховете на Гинес.

Дудек продължава да споделя водната си пристрастеност с други хора. " Харесва ми да изучавам другите, изключително децата... Много е удовлетворяващо, те могат да учат бързо. Имам огромна група възпитаници ", добавя той пред Ройтерс.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР