На 86-годишна възраст е починал бившият министър председател на Италия

...
На 86-годишна възраст е починал бившият министър председател на Италия
Коментари Харесай

Почина бившият президент на Милан и настоящ на Монца Силвио Берлускони

На 86-годишна възраст е умрял някогашният министър ръководител на Италия и предприемач

Роденият в Милан политик е умрял в болница " Сан Рафаеле ", където бе приет в болница още предишния петък.

В своята кариера Берлускони на четири път застава на поста министър председател на Италия, само че на футболната общност той е по-добре прочут с ролята си на президент на футболните Милан и Монца.

За първи път италианският предприемач се появява на сцената през 1986-а година, когато купува " росонерите " и в идващите 18 години е отпред на клуба, който печели повече от 20 трофея на домашната и интернационалната сцена.

През 2004-а Берлускони за малко се отдръпва от поста си поради спор на забавни, свързани с политическата му кариера, само че две години по-късно се завръща и печели още веднъж Шампионската лига през сезон 2006/07.

През 2008-а Силвио Берлускони още веднъж се насочва към политиката и в продължение на няколко години извършва ролята на почетен президент на Милан преди публично да продаде клуба през 2017-а година.

Няколко месеца по-късно обаче италианецът се завръща на футболната сцена и купува тима на Монца, който през сезон 2021/22 печели своята първа промоция в историята си за Серия " А ".



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР