На 84-годишна възраст е починал легендарният футболист на Черно море

...
На 84-годишна възраст е починал легендарният футболист на Черно море
Коментари Харесай

Почина легендарен футболист на Черно море

Н а 84-годишна възраст е умрял именитият футболист на Черно море и след това публицист Стефан Янев , оповестиха от пресслужбата на варненци.

Янев е част от една от най-силните поколения в клубната история на " моярците ", като има 228 мача и 16 гола за тима в " А " група в интервала 1959-1968. Като публицист е създател на многочислени публикации в разнообразни вестници, както и на 17 книги на футболна тема.

Ето какво написаха от Черно море:

" С надълбоко огорчение оповестяваме, че на 84-годишна възраст умря именитият футболист и след това публицист Стефан Янев. Той е част от една от най-силните поколения в клубната история на Черно море. "

Играе за моряците като полузащитник от 1959 година до 1968 година В интервала 1966-1968 е капитан на отбора. Има 228 мача с 16 гола в „ А “ група , а общо формалните му срещи за клуба са близо 300. Прекратява спортната си кариера на 29-годишна възраст и се отдава на другата си огромна пристрастеност – спортната публицистика.

Автор е на многочислени публикации във вестниците „ Народно дело “, „ Полет “, „ Народен спорт “, „ Старт “ и „ Футбол “. Един от съоснователите на ефирен център „ Варна “. Като ефирен коментатор за Българска национална телевизия участва на четири Световни шампионати. Коментира и Мондиала във Франция през 1998 година по първото частно българско радио – „ Ком “.

Автор е на 17 книги на футболна тема. Носител е на медал „ Кирил и Методий “ II-ра степен и е почетен със „ Златното перо “ и почетен знак от Съюза на българските публицисти.

ПФК „ Черно море “ изрича своите съболезнования на фамилията и околните на Стефан Янев! ".

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР