На 82-години, но въпреки това всеки ден на работа в

...
На 82-години, но въпреки това всеки ден на работа в
Коментари Харесай

Лекар на 82 г. се грижи за над 1000 души в пет села

На 82-години, само че все пак всеки ден на работа в кабинета си в помощ на пациентите. Това е всекидневието за доктор Йорданка Йорданова, която е единствения персонален доктор в родното си село Драгоево. С повече от 50-годишен стаж, тя споделя че да работи не е просто предопределение, а метод на живот.

Работим заран и следобяд, с цел да може да обслужваме пациентите от региона, тъй като към този момент са събрани пет села. Друга специалност не бих предпочела, това е. Ние сме медицински рабнотници от над 50 години и сме постоянно измежду нашите пациенти, оправяме се с тях “, описа тя.

А удовлетворени и признателни не са един и двама. Сред случите, които доктор Йорданова постоянно ще помни е моментът, в който дружно с здравна сестра Жекова избавили живота на малко бебе, което е имало гърчове.

„ Наложи се след операциите тук сестрата да го придружи до Преслав, по пътя е държала устата му отворена, то се избави и в този момент в действителност това е едно дете, което е възпитаник в приблизително учебно заведение в Преслав “, добави доктор Йорданова.

Семейството на порасналия пациент в този момент всяка година подаряват на доктор Йорданова негова фотография. А здравна сестра Жекова е на 75 години и също споделя, че са образували добър екип.

„ През тези 50 години аз доста лекари смених тук, идват за по една години, за по две години и си отиват, само че доктор Йорданова дали беше шеф на Народно здраве, дали беше някъде, тя постоянно е обслужвала хората “, описа Димитричка Жекова.

Над 1000 са общо пациентите, за които се грижи доктор Йорданова. Сред тях и Стоян Станчев, който споделя че по време на Коронавирус пандемията екипът Йорданова-Жекова го е избавил.

„ 2020 година, в случай че не беше тази лекарка нямаше да съм тук ”, съобщи той.

Работата на 82-години е значима отговорност, споделя доктор Йорданова. Тя поучава младите лекари да не се опасяват да работят на село и споделя, че за в този момент не мисли да приключва практиката си.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР