На 81-годишна възраст почина един от най-влиятелните японски бизнесмени -

...
На 81-годишна възраст почина един от най-влиятелните японски бизнесмени -
Коментари Харесай

Отиде си една от най-влиятелните фигури в японския бизнес

На 81-годишна възраст умря един от най-влиятелните японски предприемачи - Тайзо Нишимуро. Той имаше голямо въздействие в корпоративния свят в Япония, като прекара десетилетия отпред на Toshiba, Japan Post Holdings и националната фондова борса на страната.

Смъртта му беше доказана от представителя на Toshiba Хироказу Цукимото, само че точната дата и причина не бяха разкрити.

Нишимуро беше изпълнителен шеф на японската корпорация в продължение на 4 години, по-късно беше ръководител на борда на шефовете, а по-късно работи като консултант на компанията - позиция, която заемаше до гибелта си.

Използвайки богатия си професионален опит, предприемачът организира съществени структурни промени в Toshiba и съумя да избави компанията, откакто бизнесът й с полупроводници не вървеше, а пазарът на битова техника се срина.

Нишимуро бе водеща фигура в японската бизнес общественост и бе определян като бележит бизнес водач. Той е бил и заместник-председател на Keidanren, най-мощното бизнес лоби в страната, от 2001 до 2005 година

Той стана ръководител на борда на Токийската фондова борса и поема директното управление на борсата през 2005 година, откакто предходният президент подава оставка, с цел да поеме отговорност за голям брой компютърни повреди, в това число и за прекъсване на търговията за повече от 4 часа.

Мандатът му отпред на борсата обаче е белязан от компютърни проблеми и търговски скандал.

През 2013 година Нишимуро става изпълнителен шеф на Japan Post Holdings и управлява листването й на финансовия пазар, до момента в който не се отдръпна предходната година по здравословни аргументи.

Той е съпредседател на Комитета за другарство на Япония и Китай за 21-ви век, чиято цел е да усъвършенства двустранните връзки. Нишимуро бе и един от съветниците на премиера Шиндзо Абе.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР