На 80-годишна възраст почина легендарният рок барабанист Джинджър Бейкър, съобщава

...
На 80-годишна възраст почина легендарният рок барабанист Джинджър Бейкър, съобщава
Коментари Харесай

Почина легендарният рок барабанист Джинджър Бейкър

На 80-годишна възраст умря именитият рок барабанист Джинджър Бейкър, оповестява БНР, цитирайки информация публикувана от Би Би Си.
" С горест би трябвало да ви кажем, е Джинджър умря умерено в болничното си легло тази заран. Благодарим на всички за благите думи през миналите седмици ", написаха в обществените мрежи от фамилията на огромния музикант, който беше признат в болница в сериозно положение в последните дни на септември.

Бейкър имаше съществени проблеми със здравето през последните години, като претърпя и тежка сърдечна интервенция.

Джинджър, който стартира да трансформира света на барабанистите преди повече от половин век с неповторимия си жанр, смесващ рок и джаз метод, е роден на 19 август 1939 г.в лондонския квартал " Люишъм ". Рожденното му име е Питър Едуърд Бейкър, а " Джинджър " е именуван поради цвета на косата си.

През 1966 година дружно с китариста Ерик Клептън и басистът Джак Брус основават " Крийм " и единствено в границите на две години преди да се разделят се трансформират в рок феномен, който издава 4 студийни албума, с продадени над 15 милиона копия в международен мащаб. През 1993 година като част от " Крийм ", Джинджър Бейкър е въведен и в Рок Залата на Славата.

Барабанистът е свирил също с " Блайнд фейт ", " Хоукуинд " и " Фела кути ".

Сочен е от доста критици за най-хубавия на своето време зардаи именитата си експедитивност.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР