На 80- годишна възраст почина Жорж Ганчев. Известният политик има

...
На 80- годишна възраст почина Жорж Ганчев. Известният политик има
Коментари Харесай

Почина Жорж Ганчев!

На 80- годишна възраст умря Жорж Ганчев. Известният политик има няколко кандидатури за президент. През 90- те основава партия Български бизнес блок.

Истинското му име е Георги Ганчев Петрушев. Той е първенец на България по фехтовка. През 60- те години се дами за британка и дружно с нея отпътува да живее в Съединени американски щати. Там продължава да се състезава и през 70- те още веднъж става международен първенец, само че този път под знамето на Англия.

След края на спортната си кариера, се ориентира към режисурата. Създал е седем кино сюжета, които са се осъществили в Холивуд.

След 89- те се прибира в България и се впуска в политиката. Създава Българския бизнес блок. През 1992 година се класира на президентските избори на трето място като печели 17%. Депутат е в 37- то и 38- то Народно заседание. Впоследствие излиза наяве, че е бил помощник на Държавна сигурност в интервала 1970- 1990 година

Миналата година Жорж Ганчев получи инфаркт и се отърва на косъм. Няколко месеца по- късно той се появи още веднъж по медиите, само че фрапантно измършавял.
Източник: senzacia.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР