На 8 юли около 17:30 ч. в гр.Русе на ул.

...
На 8 юли около 17:30 ч. в гр.Русе на ул.
Коментари Харесай

Трима пострадали при катастрофи в русенско през почивните дни

На 8 юли към 17:30 ч. в гр.Русе на ул. Шипка е настъпило пътнотранспортно произшествие с мотопед „ Пиаджио “, при което е потърпевш пасажер. На местопроизшествието екип на пътна полиция е открил, че транспортното средство е ръководено от 47-годишен мъж, който не е съумял да управлява мотопеда непрестанно и е паднал на платното за придвижване. Леко е потърпевш возещ се зад лидера пасажер на 21 година, който след обзор в болницанта е освободен за домашно лекуване с травма на дясно коляно. Произшествието е документирано от пътните служители на реда по одминестретиван ред с причина - не управлява МПС, което ръководи. Пробата на лидера за алкохол е била негативна.

На 9 юли в 02:43 часа в районно управление (на МВР) – Бяла е получен сигнал за настъпило ПТПпо пътя RSE 3085, на километър 6, където е самокатастрофирал лек автомобил в парапет на мост. На място е изпратен екип на РУ- Две могили, който открива, че лек автомобил „ Опел Зафира “ с русенска регистрация, ръководен от 22-годишен, който се е движел в посока от с. Батишница към с. Бъзовец, след ляв завой е изгубил надзор надМПС, излязъл е отвън платното за придвижване вдяснои се е блъснал в парапета на моста. При произшествието е леко ранена пътничка на 38 година, возеща се начело в дясно, с натъртвания по тялото. Тя е била прегледана от екип на ФЦСМП на място и е отказала да бъде отведена в болнично заведение.Водачът на колата е пробван за алкохол с техническо средство, което е отчело 1,24 промила. Той е отказал да даде кръвна проба. Съставени са му актове по ЗДВП - по чл.20, ал.2 и по чл.5, ал.3, т.1. По случая е формирано бързо произвеждане по разказа на районно управление (на МВР) – Две могили.

На 8 юли към 21:43 часа е подаден сигнал на тел.112 за настъпило ПТП в с. Писанец. На място са изпратени полицейски чиновници от районно управление (на МВР) - Ветово, които са посрещнати от подалия сигнала мъж /28 г./ и при сказка с него са получили информация, че към 21:40 часае управлявал самичък мотоциклет марка " Кавазаки " и при придвижване е изгубил надзор върху МПС-то, при което е паднал в канавка. Други участници в самото ПТП не са били открити. 28-годишният е бил откаран и настанен в болница с фрактура на таз и ключица. Установено е, че лидерът е с изтекло удостоверение за ръководство на МПС и не има годна категория за въпросния мотоциклет.Издадени са му талони за здравно проучване. Започнато е досъдебно произвеждане по случая.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР