На 8 ноември православната църква чества Архангел Михаил. Според християнската

...
На 8 ноември православната църква чества Архангел Михаил. Според християнската
Коментари Харесай

Отбелязваме Архангеловден!

На 8 ноември православната черква празнува Архангел Михаил. Според християнската вяра, седем са първенствуващите ангели, наречени Архангели, които стоят край Бога и всеки един от тях има своя задача.
Един е „ известител на тайните човешки “, различен е „ церител на недъзите “, а Архангел Михаил е „ страж на душите и герой срещу злото “.
 Кой има имен ден през днешния ден, 8 ноември Кой има имен ден през днешния ден, 8 ноември
На 8 ноември се отбелязва Архангелов ден. Имен ден имат всички, които носят името Ангел, Ангелина, Лина, Михаил, Михайлина, Михаела, Ми...
Затова постоянно е рисуван с огнен меч и копие, с което пробожда дявола. В православната именна традиция няма различен божи пазител с толкоз доста длъжности: „ водач на небесните сили “, „ герой срещу духовете на тъмнината “, „ бранител на християните от дявола “, „ лидер на христовите армии против езичниците “, „ страж на нашите души “ и „ душевадец “. Ето тази, последната, сякаш е една от най-важните му задачи – Архангел Михаил е делегат на Бога, който прекъсва земния ни път, той прибира душата на индивида. Но преди този момент да стане, съгласно православната религия, всеки един от нас – християните, при своето кръщение се подарява от Бога с ангел-пазител, който го защищава от рискове, беди и скърби, а когато човек съгреши, ангелът е този, който му показва праведния път. Но би трябвало да внимаваме, този ангел не прости всички наши грехове, той не е заставен да бди над нас постоянно. Ако нещо не му хареса, той може да престане да ни закриля и тогава даже Бог не може да ни помогне. Колкото по-праведен е бил човек през времето на земния си път, толкоз по-чиста отива душата му при Архангел Михаил.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР