На 8-мия ден от планиран двуседмичен преход в Пирин група

...
На 8-мия ден от планиран двуседмичен преход в Пирин група
Коментари Харесай

Среднощен екшън: Скандал и бой между хижар и туристи

На 8-мия ден от плануван двуседмичен преход в Пирин група от 27 студенти се настанява в заслона. Посрещнали ги общително, само че денят завършил с пердах.

 

„ Някои от групата пихме малко вино, дори хижарят ни почерпи. Той си допиваше ракията на прилежащата маса и сподели: „ Останете до 23:30 часа, с цел да приготви жена ми тестото за мекиците “, описа Калоян Стоянов, уредник на групата.

 

Малко преди среднощ токът в хижата бил спрян, а групата се отправила към спалните пространства. По разказите на туристите минути по-късно, хижарят нахлул при тях и почнал да ги наскърбява.

 

„ Взе столове и табуретки и стартира да удря момчетата. След това стартира да хвърля каквото му падне – бутилки, праскови, газова бутилка. Извади даже нож. Жена му крещеше “, описаха студентите.

 

Хижарят Иван Дранков, обаче, има различен роман за злощастната вечер. Бил атакуван от студентите, които били пияни и вдигали звук.

 

„ Тийнейджърите бяха пияни и надрусани. Обърнаха хижата наобратно. Когато ги помолих да пазят тишина, започнаха да ме бият “, описа мъжът. 

 

Заслонът се стопанисва от Българския туристически съюз. От там обясниха, че хижарят е с над 30-годишен опит и в никакъв случай не са получавали недоволства от него.

 

„ Той ми сподели какво се е случило. Според мен са нарушени три закона, само че ще изчакам способените органи да вземат решение “, съобщи Румен Драганов, член на съюза.

 

След случая студентите напуснали заслона и вървели цялата нощта, с цел да стигнат до най-близката хижа.

 

Хижарят изясни, че държи да се потърси отговорност от студентите за материалните вреди, нанесени след среднощния скандал.
 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР