На 8-ми юни в село Рибарица, община Тетевен, за трета

...
На 8-ми юни в село Рибарица, община Тетевен, за трета
Коментари Харесай

За трета поредна година деца зарибиха водите на р. Бели Вит

На 8-ми юни в село Рибарица, община Тетевен, за трета поредна година се организира Зелено учебно заведение за деца под мотото „ Да върнем и опазим живота в реките ”. Главен уредник на акцията бяха членовете на съдружие,,Балканка “ – София, в партньорство с Община Тетевен. Участие взеха близо 40 деца от Тетевен и София.

Събитието откри Иван Пандъков – ръководител на съдружие,,Балканка “, като показа програмата за деня, организира инструктаж и описа за значимостта на река Бели Вит. На събитието участваха още представители от Община Тетевен, Национален парк,,Централен Балкан “ и доктор Галя Бърдарска – ръководител на Bulgaria Water Partnership и член на Глобалното партньорство по водите за Централна и Източна Европа.

След като се образуваха няколко групи, включващи по един или няколко отговорника, деца и родители, денят мина през следните действия: разчистване крайбрежията и водите на река Бели Вит в определени авансово сектори, зарибяване с балканска пъстърва и проявление на механически риболовни умения.
Децата бяха удостоени с Грамоти и получиха тениски с логото на акцията, голям брой просветителни брошури и плакати.

Зелено учебно заведение,,Бели Вит “ се организира за трета поредна година. Всяка година децата се включват в проведените действия и се забавляват, както и научават потребна информация за жителите на река Бели Вит и живота в нея.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР