На 8 март - Деня на жената, стотици жени се

...
На 8 март - Деня на жената, стотици жени се
Коментари Харесай

Шествие правата на жените на 8 март в София

На 8 март - Деня на дамата, стотици дами се събраха пред пилоните на НДК, с цел да изразят безапелационна позиция, че нежния пол заслужава почитание, само че и също така равнопоставеност, както и съответно държание от своята половинка, съобщи БГНЕС.

Доротея Стефанова, уредник на шествието уточни, че то се организира за седма поредна година и се организира под надпис “Нито една повече ”.

“Искаме да насочим внимание към възходящото принуждение над дами, което беше подценено тази година, когато Народно събрание през януари реши да не одобри измененията в Закона за отбрана от домашното принуждение. ”, уточни тя. Стефанова акцентира, че те ще упорстват промените в закона да бъдат признати от идващото Народно заседание.

Тя добави, че желаят да насочат вниманието и към неравнопоставеността сред мъжете и дамите. По думите ѝ казусът е изчерпателен.

Според нея тази година има повече участници в шествието по отношение на предходната година.

Протестиращите скандираха: “Няма да поносим и няма да мълчим ”, “Нито една повече ” и държаха плакати, на които написа: “Нито една повече ”, “Жени. Живот.Свобода ”.

Мануела Попова, участник в шествието означи, че се включва в шествието още през цялото време.

“Празникът за доста хора е и митинг. То е едно увещание, че към момента доста дами са с незаслужено отношение както на работа, по този начин и в публичния живот и вкъщи.

“Искаме да покажем, че заслужаваме тъждество и отношение. Искаме да покажем, че дамите не са по-малко хора, заслужават почитание, дамите не би трябвало да умират от ръцете на сътрудниците си ”, безапелационна бе тя.

Шествието потегли от НДК и се насочи към бул. “Витоша ” и спря пред Съдебната палата, където стотици скандираха: “Няма да поносим и няма да мълчим. ”, както и: “Не на насилието, всеки има права ”.

Шествието се организира под засилено полицейско наличие.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР