На 8 години лишаване от свобода е осъден 30-годишен мъж,

...
На 8 години лишаване от свобода е осъден 30-годишен мъж,
Коментари Харесай

Осъдиха рецидивист, опитал да изнасили възрастна жена

На 8 години отнемане от независимост е наказан 30-годишен мъж, опитал да изнасили стара жена от врачанското село Главаци. Той влезнал в дома ѝ на 10 октомври 2020 година, маскиран с качулка и забрадка на лицето. Нападнал я и се опитал да я изнасили. 83-годишната жена обаче оказала опозиция. Тя съумяла да вземе телефона си и да избяга при съседите, където потърсила помощ. В това време нападателят напуснал къщата и се укрил. Наложило се да бъде търсен дълго от полицията.

Оказва се, че 30-годишният мъж има солидно престъпно досие освен у нас, а и в чужбина. През 2017 година той е бил приет за отговорен от Областния съд – Вилдесхаузен в Германия за опит за обезчестяване. След осъждането му в чужбина следвало да бъде под наблюдаване на способените управляващи за период от 5 години и да взе участие в стратегия за подкрепяне на полови насилници. Той обаче декларирал пред съответните немски органи погрешен адрес и се завърнал в България.

Пристигайки в у нас, мъжът още веднъж направил закононарушение. През 2019 година бил наказан от Районния съд в Монтана за обир.

Последното му действие е квалифицирано от Районна прокуратура-Враца като осъществено при изискванията на рисков рецидив закононарушение. Съдебното дело се гледа в Районния съд във Враца по съкратената процедура. Мъжът признал пред магистратите всички обстоятелства и условия, изложени в обвинителния акт.

Присъдата може да се апелира или стачкува пред Окръжен съд – Враца.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР