На 8 април 1977 г. в Габрово е родена прекрасната

...
На 8 април 1977 г. в Габрово е родена прекрасната
Коментари Харесай

Edna силна жена на 48: незабравимите роли на Йоана Буковска

На 8 април 1977 година в Габрово е родена прелестната муза на българската сцена Йоана Буковска-Давидова. Майка ѝ, Велина Милчева, е публицист и кинопедагог, а вторият ѝ татко, Христо Буковски, е публицист и публицист.

Йоана приключва 9-а френска езикова гимназия „ Алфонс дьо Ламартин “ в София и НАТФИЗ в класа на проф. Снежина Танковска и доцент Андрей Баташов през 2000 година

През годините играе в детско-юношеската театрална студия към Нов трагичен спектакъл „ Сълза и смях “, Театър 199, спектакъл „ Българска войска “ (от 2001). Има пано с отпечатъците ѝ на Стената на славата пред Театър 199 на бул. „ Раковски “.
 6 незабравими функции на Йоана Буковска  6 незабравими функции на Йоана Буковска  6 незабравими функции на Йоана Буковска  6 незабравими функции на Йоана Буковска
„ Артистите имаме тази нелека задача да въодушевяваме и отрезвяваме публиката. Това е необикновен баланс, който е значим да се поддържа в днешно време, тъй като самозабравянето и самодостатъчността води до изключване от изкуството. Изкуството е тип паралелна действителност, която ни демонстрира накъде вървим и дали би трябвало да се поправяме по пътя ни. Затова и вдъхновението би трябвало да е ръка за ръка с отрезвяването “, споделя актрисата.



През 2012 година Йоана ражда своите близнаци Любомир и Вера. Година по-рано тя се омъжва за своя брачен партньор Иван Давидов.

„ Най-важната роля за мен е на майка и брачна половинка. Уча се всеки ден. Тази роля няма начало и край, най-малко до момента в който сме тук и в този момент “, безапелационна е Йоана.
 А ето и още вълнуващи филми, основани по български произведения:  А ето и още вълнуващи филми, основани по български произведения:  А ето и още вълнуващи филми, основани по български произведения:  А ето и още вълнуващи филми, основани по български произведения:
Какво показа актрисата в предаването " На кафе " преди няколко мессеца, разберете във видеото горе. 

 
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР