На 8 април 1665 година в 2 часа следобед рибари,

...
На 8 април 1665 година в 2 часа следобед рибари,
Коментари Харесай

Битка между извънземни през 1665 година

На 8 април 1665 година в 2 часа следобяд риболовци, пуснали котва покрай Бархьофт (тогава в Швеция, през днешния ден в Германия), съобщили, че са следили кораби, които водят борба в небето. След борбата, над небето кръжал мрачен обект.

„ След известно време на небето се появил плосък кръговиден обект, като паница, който приличал на огромна шапка на мъж… Цветът му бил като на затъмнена луна и минал навръх църквата Св. Николай. Там останал имобилен до вечерта. Рибарите, уплашени до гибел, не желали да гледат повече спектакъла и прикрили лицата си с ръце. В идващите дни те се почуствали зле, като изпитвали мощни болки в главата и крайниците. Много хора на науката мислеха дълго по този въпрос “, написа Еразъм Франциски през 1689. Хората на науката, за които приказва Франциски, не съумели да разгадаят мистерията.

Сега със случая са се захванали Крис Аубек (Chris Aubeck) и Мартин Шоу (Martin Shough), които правят детайлно проучване в юнския брой на списание EdgeScience. Аубек е създател на интернационалния архивен план Magonia Exchange, а Шоу е помощник в Националния авиационен център за докладване на аномални феномени (NARCAP).

Двамата анализирали разнообразни вероятни пояснения на странната преживелица. Веднага зачеркнали някои небесни феномени – да вземем за пример невероятно е това да е било хало (леден ореол), тъй като в свидетелствата на хората се загатва за ъгъла на Слънцето, който тогава не разрешавал такова събитие.

Възможно ли е да е било мираж?

Фата Моргана снимана в Санта Круз (Калифорния). (Brocken Inaglory/Wikimedia Commons)

Фата Моргана е тип мираж, който се появява тъкмо над хоризонта при наличието на избрана комбинация от топлинни пластове във въздуха. Миражът се трансформира постоянно и от време на време може да наподобява като няколко обекта, които се движат тъкмо над хоризонта. Но при казусът от 1665 година корабите били по-високо в небето, с цел да е допустимо това да е Фата Моргана. Също по този начин мираж не може да изясни „ чинията “, която е останала над църквата до вечерта. Миражите Фата Моргана не са постоянни за дълго време.

Фата Моргана на източния бряг на Австралия. (Timpaananen/Wikimedia Commons)

Възможно ли да е било ято птици?

Изглежда борбата е почнала с появяването на ято птици. Аубек и Шоу вършат обобщение на свидетелствата: „ Голямо ято птици се появи на небето. След като летели известно време в синхрон, образували нещо като „ дълъг кулоар “ в къща. Това се трансформирало във боен транспортен съд, който приближавал от север, следван от безчет други кораби. След това друга група военни кораби пристигнала от юг и се движела в посока северозапад. Излезли огън и пушек, когато двата основни кораба изстреляли свистящи гюлета един към различен. Корабът, който идвал от север, се отдръпнал, по-късно се върнал и тръгнал на юг. Още две флотилии се появили от запад на изток. Техните кораби били по-малки. След като димът се разнесъл, риболовците можели да видят счупените мачти на южната флотилия и човек, облечен в кафяви облекла с шапка в едната ръка, който гледал по какъв начин хората бягат. “

Ято скорци. (Walter Baxter/Wikimedia Commons)

Според Аубек и Шоу съществува теоретична възможност неизмеримо огромно ято скорци да сътвори усещане за сходна сцена. Ятата от време на време се сливат и летят като един обект преди да се разделят. Възможно е напролет на 1665 скорците да са били принудени да се движат на запад от Балтийско море поради необикновени климатични условия.

Но голямо ято скорци още веднъж не може да изясни тъмният обект, който е стоял имобилен в небето до идването на нощта. Възможно ли е това, което са следили риболовците да е било композиция от няколко миража и неизмеримо огромен брой скорци?

Според Аубек и Шоу това е „ незабравим случай “ и би трябвало да бъде считан за едно от първите свидетелства за летящи чинии.

Оригиналната публикация е оповестена в The Epoch Times.

Ancient Origins

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР