На 78-годишна възраст, след мъчително боледуване, почина Свободка Стефанова, един

...
На 78-годишна възраст, след мъчително боледуване, почина Свободка Стефанова, един
Коментари Харесай

На 78-годишна възраст почина Свободка Стефанова, един от основателите на СДС – Русе

На 78-годишна възраст, след трудно боледуване, умря Свободка Стефанова, един от създателите на Съюз на демократичните сили – Русе и на „ Зелената партия “. Трагичната новина заяви щерка ѝ Людмила Миндова. Свободка Стефанова беше депутат от Съюз на демократичните сили в 36-ото и 37-ото Народно заседание, оповестява Българска телеграфна агенция.

„ Потомка на остаряла русенска фамилия, измежду предците ѝ има свещеници, лекари, юристи, инженери, съдии, учители. Нейният прародител Марин Попвасилев Късогледов е бил мирови арбитър на Русчук и депутат в Учредителното Народно заседание на Княжество България. Приятели и съидейници със Захарий Стоянов, те дружно са учителствали в русенската околия “, допълват околните ѝ.

„ Винаги непримирима към опитите за прикриване на закононарушенията на комунистическия режим и неговата реабилитация, тя до дъно не спираше да свидетелства за истината и да пази човешките и цивилен права “, споделя дъщерята на Свободка Стефанова.

Опелото ще е на 10 март в софийския храм „ Света Троица “, а погребението в русенския гробищен парк „ Чародейка “ на 12 март от 14:00 часа.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР