На 76-годишна възраст почина Майк Уотърсън - човекът, който доведе

...
На 76-годишна възраст почина Майк Уотърсън - човекът, който доведе
Коментари Харесай

Почина човекът, довел Световното по снукър в “Крусибъл”

На 76-годишна възраст умря Майк Уотърсън - индивидът, който докара Световното състезание по снукър в именития шефилдския спектакъл “Крусибъл”. Той е прочут също и като някогашен играч, промоутър, управител и коментатор на спорта.

Уотърсън като дилетант може да се похвали с най-голям брейк от 140, като през 80-те години на предишния век е експерт и най-високото му класиране е 34-о в международната класация. През 83-а може да се похвали с победи над Пери Манс, Тони Мио и Алекс Хигинс.

През 1977 година брачната половинка му Карол отива да гледа пиеса в спектакъл “Крусибъл” и това точно се оказва преломен миг в историята на джентълменския спорт. След това точно тя предлага на Уотърсън да резервира арената за провеждането на шампионат по снукър, тъй като й се сторила идеална за задачата. След извършени договаряния сред всички страни точно през 1977 година за първи път “Крусибъл” приема Световното състезание по снукър.

Уотърсън се занимава с организацията от нулата на Шампионата на Обединеното кралство, Откритото състезание на Англия и World Cup, а също е и основал Световното състезание по дартс, като е промотирал шампионати по крикет и боулинг. За малко е изпълнителен шеф на футболния британски Дарби Каунти.

Уотърсън е бил управител на легендите Клиф Торнбърн и Кърк Стивънс.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР