На 75-годишна възраст почина актьорът Макс Райт, най-добре познат с

...
На 75-годишна възраст почина актьорът Макс Райт, най-добре познат с
Коментари Харесай

Отиде си звездата от Алф Макс Райт

На 75-годишна възраст умря артистът Макс Райт, най-добре прочут с ролята си на Уили Танер, главата на фамилията, осиновило авариралото в гаража им извънземно Алф, от едноименния сериал " Алф ", предадоха международните организации в четвъртък.

Феновете на ситкома " Приятели ", обаче евентуално си спомнят, че той играеше ролята на предшественика на Гюнтер – мениджъра на кафенето Central Perk, където се развива огромна част от действието в сериала. Райт играеше ролята на гадняра началник на Рейчъл – Тери, с прякор The Jerk (задник – като игра на думи), в първите два сезона на сериала, когато героинята на Дженифър Анистън работеше като сервитьорка. В Третия сезон той е сменен от Джеймс Майкъл Тейлър, който поема ролята на Гюнтер зад тезгяха на кафенето.

Големият удар на Макс Райт идва с излизането на тв екран на комедийния сериал " Алф " от 1986 година до 1990 година, когато поема централната роля на Уили Танер. Ситкомът жъне необикновен триумф и до през днешния ден облиците на Уили Танер и извънземното Алф са емблематични.

Неговата актьорска кариера стартира през 1974 година и има зад тила си над 60 функции.

Участва в 26 епизода на " Бъфало Бил ", има дребни функции и в редица други сериали и тв филми. Не се е появявал на екран от 2005 г.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР