На 70-годишна възраст Васил Найденов най-накрая успя да си издейства

...
На 70-годишна възраст Васил Найденов най-накрая успя да си издейства
Коментари Харесай

Васил Найденов си издейства пенсия от 500 лв.

На 70-годишна възраст Васил Найденов най-сетне съумя да си издейства пенсия.

По думите на артиста тя няма да бъде изключително висока, нито напълно ниска, а в размер на 500 лв.. Макар документите да била изрядна и трансформиралият се в сага развой на пенсиониране на Кеца да бил финализиран, той към момента не е получил парите си от Национален осигурителен институт.

Закъснението се дължало на пандемията, само че още предходната есен персонално министърът на културата Боил Банов подсигурил на артиста и няколко негови сътрудници, че ще им спомага да бъдат пенсионирани. Това се случило откакто видни представители на естрадната колегия се събрали и решили да отидат персонално в кабинета на Банов и да договарят с него.

Целият проблем пристигнал от изчезналите им преди време документи от Концертна дирекция, което им пречи да потвърдят стажа си.

" Министърът постъпи лоялно, извини ни се и ни предложения на среща. Цялата документи най-сетне е отишла в Национален осигурителен институт, а тя се движеше толкоз години и беше в небитието, никой не можеше да разбере какво се случва. Много хора не дочакаха и починаха ", разяснява естрадният ас.

Той е измежду малцината, които не се оплакват от финансови проблеми макар неналичието на участия. Найденов се размина с много задължения, само че не е кандидатствал за помощи.

" Все отново работя от много години и макар, че не получавам пенсия, имам спестявания. Имам сътрудници, които нямат дълъг концертен живот като мен и са без пенсии. Дано страната да се замисли за тях ", зове звездата, представена от Ретро.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР