На 7 юни преди 82 години е роден сър Томас

...
На 7 юни преди 82 години е роден сър Томас
Коментари Харесай

Том Джоунс: edna секс бомба на 82

На 7 юни преди 82 години е роден сър Томас Джон Уудуард – или просто Том Джоунс.

И въпреки в главата на милениалите да светва незабавно една дума – заглавието на песента му “Sеxbomb” от 1999 година, славата на изпълнителя надалеч не се изчерпва с нея.

Певецът от Уелс има забележително дълга кариера, която продължава повече от половин век.

Едва ли обаче близките са предполагали за идните му триумфи, когато 12-годишният Джоунс е диагностициран с туберкулоза, или при напускането му на учебно заведение на 15, година след което към този момент би трябвало да се грижи за дете и брачна половинка.

 Том Джоунс известни музика звезда рожден ден Getty

По това време бъдещият реализатор работи на разнообразни места като фабрика за ръкавици и градежи. Докато в това време е фронтмен на локална тайфа в южен Уелс, Томас е видян от лондонски управител – същият, който го прекръства на Том Джоунс.

Изборът на псевдоним е предизвикан от едноименната лента, спечелила „ Оскар “ за най-хубав филм през 1963 година Така като че ли мениджърът съумява да ориса Том Джоунс освен с музикална известност, само че и такава измежду дамите, на каквато се и радва основният воин от екрана.

 Том Джоунс известни музика звезда рожден ден Getty

Певецът става притежател на „ Грами “ за дебют, а златото се придвижва и върху идващите му записи. През идните години в шлагери се трансформират части като “It’s Not Unusual”, “Green Green Grass of Home”, “Delilah”, “She’s a Lady” и куп други .

Том Джоунс взема решение да прекарва по-малко време в студиото и натъртва на театралните си изяви в Лас Вегас. С разкопчаните си ризи и впити панталони той се трансформира в секссимвол, на който отседналите в Града на прегрешението дами хвърлят ключовете на хотелските си стаи по време на осъществяване.

 Том Джоунс известни музика звезда рожден ден Getty

Самият той не крие, че броят на дамите, с които е споделял легло в пика на славата си, е 250…на година.

Въпреки триумфа на вариететното му телевизионно шоу „ Това е Том Джоунс “, в края на 70-те известността на артиста понижава.

Звездата обаче съумява да запише няколко участия в киното, а през 80-те се насочва към кънтри музика. Още музикални триумфи му носят и идващите няколко десетилетия, когато още веднъж се връща в класациите с песни от новите си албуми, където опитва с кавъри, дуети и стилове.

От края на март 2006 година към него към този момент се обръщат със „ сър “ откакто е отдаден в рицарство от самата кралица поради музикалния си принос.

С мощния си баритон и разнообразието от музикални жанрове – от поп и R’n’B през соул и кънтри до госпел, мистър Джоунс продава над 100 милиона музикални копия и си печели имитатори от целия свят, сравними по брой с тези на Елвис.

 Том Джоунс известни музика звезда рожден ден Getty

Освен откъслечните записи и участия в благотворителни концерти, през последните години той става част от журито на „ Гласът на Англия “ за няколко сезона . Там освен открива гении, само че и продължава да радва със своя. Убедете се сами с видеoто долу!

Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР