На 7 юли 2024 г., след сигнал от Планинската спасителна

...
На 7 юли 2024 г., след сигнал от Планинската спасителна
Коментари Харесай

Медицинският хеликоптер с първа акция в планината

На 7 юли 2024 година, след сигнал от Планинската избавителна работа (ПСС) , капитаните Огнян Янков и Велин Андреев сполучливо транспортираха потърпевш човек до УМБАЛ " Св. Георги " в Пловдив, в първата избавителна задача с медицинския хеликоптер в планински условия в региона на връх Ботев.

ПСС изрази специфични благодарности за ефикасното съдействие , а също по този начин похвали и медицинския екип на борда - доктор Тина Димитрова и здравна сестра Теодора Ардалска, за тяхната професионална помощ.

През идната седмица стартира главен ремонт на хангара на летище Бършен в Сливен , който ще бъде осъвременен по най-съвременните условия за въздушна здравна помощ (HEMS). След завършването на ремонта, в края на октомври, в хангара ще бъде ситуирана новата оперативна база Сливен, която ще действа като дежурна база.

Целта на модернизацията е да усъвършенства потенциала на хангара и да обезпечи по-бързи и ефикасни медицински реакции при незабавни случаи в района. България Хели Мед Сървиз, компанията зад плана, ще лицензира оперативната база за реализиране на въздушна здравна помощ, демонстрирайки своя професионализъм и отдаденост към задачата си.

Очаква се ремонтът и последващото разкриване на новата оперативна база да покачат доста успеваемостта на незабавната здравна помощ в Сливен и близките области.
 Медицинският хеликоптер транспортира тежко потърпевша лекарка от Велинград
Медицинският хеликоптер транспортира тежко потърпевша лекарка от Велинград

Тя се е спънала и паднала по стълби в центъра на града
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР