На 7 март 2022 г.Българският Червен кръст стартира нова телефонна

...
На 7 март 2022 г.Българският Червен кръст стартира нова телефонна
Коментари Харесай

БЧК открива гореща телефонна линия в помощ на бежанците

На 7 март 2022 г.Българският Червен кръст започва нова телефонна линия, съвместно с Министерството на здравеопазването, в помощ на бежанците от спора в Украйна, намиращи се в България.

На телефон 0800 20101, те ще могат да получават информация от консултанти и доброволци на БЧК за възможностите за здравно и здравно обслужване в нашата страна. Линията е безплатна и ще бъде отворена всеки работен ден от 8:00 до 20:00 часа. Контакт с консултантите може да бъде открит и посредством особено основания имейл: [email protected].

Много български лекари и лечебни заведения към този момент заявиха готовността си да оказват помощ безплатно в тази сложна конюнктура. Подкрепа на самодейността са заявили и украински жители, които владеят украински и съветски език, и също като доброволци ще дават отговор на запитванията.

Междувременно БЧК съобщи, че са събрани над 1.5 млн. лева за първите 5 дни на Националната благотворителна на за набиране на средства в поддръжка на потърпевшите от спора в Украйна. Хиляди самостоятелни и корпоративни донори се отзоваха и помогнаха с финансови средства. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР