На 7 февруари 2023 г., АвтоВАЗ придоби бившия завод на

...
На 7 февруари 2023 г., АвтоВАЗ придоби бившия завод на
Коментари Харесай

В завода на Nissan в Русия ще се правят 50-70 000 „Лади” годишно

На 7 февруари 2023 година, АвтоВАЗ закупи някогашния цех на Nissan в Санкт Петербург. Срещу 1 евро (76 рубли) руснаците получават 99% от „ Ниссан Мэнуфекчуринг Регионално управление сигурност ", като японците имат алтернатива да изкупят назад завода в идващите шест години, оповестява уебсайт carmarket.bg

На конференцията по този мотив бе обявено, че на конвейрите в Петербург ще бъдат качени китайски модели (за момента към момента неизвестни), които ще излизат с емблемата на Lada. Това ще са коли от класове C и D, които няма да са конкуренция на настоящите модели на съветската марка. Сред тях ще са седани и кросоувъри.

До края на годината АвтоВАЗ възнамерява да създаде към 10 000 автомобила в някогашния цех на Nissan. Нужните първични материали и елементи ще се доставят от съветски производители, които преди този момент са обезпечавали локалните фабрики на Nissan, Toyota и Hyundai. Тяхната работа бе спряна на пауза, откакто всички западни марки се изтеглиха от съветския пазар.

Максим Соколов, шефът на АвтоВАЗ, споделя, че към 2027 година ще натоварят завода до 50-70 000 автомобила годишно, като броят зависи от опциите на над 30 районни снабдители на съставни елементи.

Заводът в Санкт Петербург става третият на АвтоВАЗ след Толиати и Ижевск. Той бе открит през 2009 година, като годишният му потенциал е 100 000 автомобила. В него японската компания произвеждаше Nissan X-Trail, Qashqai и Murano.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР