На 68-годишна възраст е починал Иван Нейков - бившият министър

...
На 68-годишна възраст е починал Иван Нейков - бившият министър
Коментари Харесай

Почина бившият министър Иван Нейков

На 68-годишна възраст е умрял Иван Нейков - някогашният министър на труда и обществените грижи в кабинетите на Стефан Софиянски и на Иван Костов и един от най-уважаваните и общопризнати специалисти в обществената политика в България.

Новината за гибелта му е обявена от Българска телеграфна агенция, които се базират на брачната половинка на Нейков.

Роден на 17 април 1955 година, правист по обучение, Иван Нейков става зам.-председател на Конфедерация на самостоятелните синдикати в България (КНСБ) при започване на 90-те години.

През 1997 година беше назначен длъжностен министър, а незабавно по-късно стана и титулярен началник на Министерството на труда и обществените грижи в кабинета " Костов ". Остана в държавното управление до 2001 година, като по-късно бе определен и за народен представител от ОДС. В няколко мандата Иван Нейков беше и член на Столичния общински съвет.

Нейков беше един от основателите на промяната в пенсионната система и публичното обезпечаване след тежката финансова рецесия в България.

" България загуби огромен специалист, а аз - безценен другар. Поклон пред светлата му памет ", написа Мика Зайкова, някогашен народен представител и някогашен стопански консултант на КТ " Подкрепа ".
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР