На 66-годишна възраст внезапно почина един от големите в музиката

...
На 66-годишна възраст внезапно почина един от големите в музиката
Коментари Харесай

Големият музикант и приятел на гейминга Том Пети си отиде

На 66-годишна възраст ненадейно умря един от огромните в музиката – Том Пети.

В неделния ден Пети е признат в болница в тежко положение след сърдечна рецесия. 66-годишният музикант е бил открит в дома си в Малибу в безсъзнание и без пулс. Той не посочил никакви признаци на мозъчна активност и е било взето решение да бъде изключена системата за изкуствено дишане.

Пети е прочут с шлагери като I Won’t Back Down, Free Fallin и American Girl. Неговата кариера е обвързвана с рокбандата Heartbreakers и със супергрупата Travelling Wilburys, където свири дружно с Боб Дилън, Джордж Харисън, Рой Орбисън и Джеф Лин.

Това, което обаче мнозина не знаят е, че Том Пети бе и разпален геймър и интензивно участваше в основаването на музиката към видео игри.

По обичаното ни занимание той се възпламенява още в младостта си.

“Имам Pac-man аркадна машина у дома. Играя с часове до момента в който ръцете не ме заболят”, признава той в изявление още от 1982 година

Емблематичното видео към You Got Lucky от същата тази година пък включва аркадна машина с играта Astro Invader на Konami.

Песента му Runnin’ Down a Dream е включена в саундтрака на суперхита Grand Theft Auto: San Andreas от 2004 година, с помощта на решението на Rockstar да я добави в каталога на радио станцията K-DST. През 2009 година тя и American Girl намират място в Guitar Hero 5 на върха на известността на музикалния род.

Негови осъществявания откриваме още в Rocksmith , Rock Band 3 (I Need to Know) и LEGO Rock Band (Free Fallin’).

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР