На 6 януари, Богоявление в България и Бъдни вечер в

...
На 6 януари, Богоявление в България и Бъдни вечер в
Коментари Харесай

Je suis Новак, Je suis Австралия


На 6 януари, Богоявление в България и Бъдни вечер в Сърбия, Новак Джокович кацна в Австралия. И вихрушката се завъртя!

От тогава разногласието сред един тенисист и една страна се трансформира във водеща вест. Има ли право Новак Джокович да бъде там? Трябва ли да играе на Откритото състезание на Австралия? Застрашава ли животът и здравето на локалните? Нужно ли е неотложно да бъде депортиран в родината си? Все въпроси на които ще чуете най-малко два разнообразни отговора.

Истината е, че светът е разграничен в мнението си. И това не е ужасно. Не е неприятно да мислиш и да имаш мнение. Лошо е да забъркваш в един котел спорт и политика.



От едната страна на разногласието е Джокович. Без подозрение сърбинът е един от най-великите спортисти на нашето време. Да спечелиш 20 трофеи от Големия шлем в един от най-трудните, най-скъпите и най-конкурентните спортове, не е елементарна работа и засл. Да, ние живеем във времената на Новак Джокович. И на Роджър Федерер, и на Рафаел Надал. И да, те всички са страхотни и вършат тениса един прелестен спорт.

Колкото до грешките, Ноле си ги призна. А съдът в Австралия реши - всичко е както би трябвало. Джокович има годни медицински документи, с цел да получи изключение.

Снимка: Reuters


От друга страна живеем във времена на пандемия. Коронавирусът господства в живота ни от 2 години насам и сигурно всеки на този свят желае той да изчезне. За жал това не може да стане с магическа пръчка, а с дисциплинираност, със съблюдаване на ограничения от здравните управляващи и с имунизация.

Снимка: Getty Images


Новак не е най-хубавият образец за това. Той беше първият, който провежда тенис шампионати в страните от някогашна Югославия през 2020 година Тогава болестта плъзна и там и даже засегна Григор Димитров. Новак в никакъв случай не е пропагандирал за имунизация, изрично съобщи, че не желае да го прави! Той наруши карантината си, говорейки с френски публицист, откакто беше схванал, че PCR пробата му е позитивен, а агентката му " пропусна " да означи скорошно пътешестване до Мадрид.

Историята има две страни и може да има две развръзки. Която и от тях да се случи, ще бъде вярна. Поне за една част от света.

Снимка: iStock


Случаят " Новак Джокович " не е единствено състезателен, не е и единствено политически. Той се оказва отражение на проблемите ни. И евентуално ще послужи за основа на доста бъдещи проблеми. Всеки един от нас може да реши дали е Новак, дали е Австралия. Но никой не би трябвало просто да извръща глава. Защото просто не е вярно!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР