На 6-ти септември Toyota най-накрая обяви причината за тридневното спиране

...
На 6-ти септември Toyota най-накрая обяви причината за тридневното спиране
Коментари Харесай

Препълване на дисковото пространство доведе до спиране на всички заводи на Toyota в Япония

На 6-ти септември Toyota най-сетне разгласи повода за тридневното прекъсване на всички 14 завода в Япония. Медиите допуснаха, че зад срутва стоят хакери, които са въвели неверен код в системата за поръчка на части. Най-големият японски авто производител обаче организира следствие и повода се оказа… липса на място на диска с базата данни. Странно, нали? Нека разберем какво се е случило и по какъв начин е можело да бъде избегнато.

„ Сривът в системата се дължи на това, че някои от многото сървъри, обработващи поръчките за елементи, са станали недостъпни. Що се отнася до предисторията, тя е следната. На 27-ми август, денят преди възникването на казуса, се извършваше постоянна профилактика, по време на която изтривахме и систематизирахме насъбраните в базата данни данни. Но заради липса на дисково пространство породи неточност, която докара до прекъсване на системата. Тъй като тези сървъри работеха на една и съща платформа, сходна неточност породи и във функционалността за архивиране, прехвърлянето се провали, което докара до прекъсване на завода. След това, на 29-ти август, данните бяха трансферирани на сървър с дискове с по-голям потенциал, системата бе възобновена и работата на заводите бе обновена “ –  е формалната версия на случилото се.

Най-вероятно отводът въз основата данни на Toyota може да се е случил заради препълване на файловата система с транзакционни логове, които е трябвало да бъдат изтрити след идващото архивиране. Но по някаква причина това не се е случило.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР