На 6 октомври (петък) новата си книга Бай Тошо в

...
На 6 октомври (петък) новата си книга Бай Тошо в
Коментари Харесай

На 6 октомври Иво Сиромахов представя Бай Тошо в Бургас

На 6 октомври (петък) новата си книга " Бай Тошо " в Бургас ще показа Иво Сиромахов. На страниците на сатиричното четиво известният български публицист, публицист, драматург и сценарист, взима на мушка родната политическа класа. Срещата с него е от 17,30 часа в зала " Ахело " на Гранд хотел и СПА Приморец, входът е свободен. Литературната премиера е част от VI Фестивал на изкуствата Порт Прим Арт Фест, проведен от знаковия бургаски хотел.

" Бай Тошо " демонстрира България в наши дни. Кризата в Народното събрание се разраства с всеки минал ден, в който политиците не престават да се мотаят и да не доближават до консенсус за държавно управление. Народът става все по-нетърпелив, а крясъците „ Оставка “ – все по-шумни и многочислени. Опитали всяка допустима рокада в ръководството, която да резервира непрекъснатия приток на публични поръчки и милиони по сметките им, даже подмолните кукловоди са се оказали в невъзможност. Перфектният човек за позицията просто не съществува.

Но какво, в случай че претендентът не е човек? В припадък на талантливост един олигарх ще се възползва от модерните технологии, с цел да предложи нов „ татко на нацията “, който мнозина към този момент познават. И ето го – един бутон Install по-късно – „ Бай Тошо “ е още веднъж измежду живите... Ей в този момент ще я оправим тази страна! Холограмата на „ Бившият Първи “ поема властта. „ А какво ли би станало, в случай че чалга певица ръководи България “ – пита Сиромахов. Още забавни въпроси и отговори ви чакат на страниците на книгата.

Любопитното четиво е с логото на „ Сиела “ и е щедро напоено с присъщото възприятие за комизъм на създателя на „ У майкини “ и „ Майкини и другите “, подплатено с пълен пласт нагарчаща подигравка за времената, в които живеем. Проницателен, тъжно-смешен и може би малко плашещ, романът чертае картината на някак познато общество, в което демокрацията е идеал, а корупцията – съществена форма на ръководство.

Заповядайте да научите повече от Иво Сиромахов, на 6 октомври 2023 (петък) от 17,30 в „ Приморец “. Вход – свободен.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР