На 6 ноември вечерта, Русе се включи в националните протести

...
На 6 ноември вечерта, Русе се включи в националните протести
Коментари Харесай

Русе активно участва в националните протести срещу Валери Симеонов

На 6 ноември вечерта, Русе се включи в националните митинги с настояването за оставка на вицепремиера Валери Симеонов.
Около 150 майки на деца с увреждания и жители проведоха шествие и спонтанен протест. Малко след 18 часа те потеглиха от паметника на Стефан Караджа и минаха по основната улица „ Александровска “ с апели да освободи от наличието си Министерския съвет.
Гняв и тъга се четеше в очите на отрудените дами, облечени с черни фланелки с бял надпис „ Системата ни убива “. Майките подчертаха няколкократно, че настояването им няма политически темперамент, а става дума за морала на Валери Симеонов или по-скоро за неналичието на подобен.
На централния площад „ Свобода “ и пред Общината се състоя концерт в тяхна поддръжка. Сред протестиращите имаше представители и на политическите сили. Разгневените майки споделиха, че паметта на политиците ги е изоставила и са не запомнили с помощта на кого са в Народното събрание и Министерския съвет. Моралът и достолепието са очевидно просто думи без действително наличие за тях. Гражданите дадоха обещание да продължат с митингите до подаване на оставка от Валери Симеонов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР