На 6 март (неделя) от 21:00 ч., БНТ 1 ще

...
На 6 март (неделя) от 21:00 ч., БНТ 1 ще
Коментари Харесай

„Бунтът на L“ в „БГ киновечер“ по БНТ

На 6 март (неделя) от 21:00 ч., Българска национална телевизия 1 ще излъчи кино лентата „ Бунтът на L “ в неделната поредност „ БГ киновечер “.

В нощта на абитуриентския бал, гордостта на британската гимназия - Лорис прави опит за бягство на Запад, само че е предаден и хванат. Годината е 1986-а, a Лорис е наказан като политически нарушител и попада в пандиза. Издевателство, цинизъм и физическо принуждение в пандиза трансформират даровития юноша в безразличен и невъзмутим наблюдаващ. След като пада Берлинската стена, Лорис е амнистиран. Вече свободен, само че отчужден и апатичен към света, той е замесен в ролята на поръчков реализатор. В обезвереното си бягство от действителността, Лорис отмъщава за погубения си живот и потегля по пътя на личното си заличаване. Съдбата го среща с любовта, в която търси избавление от самия себе си.

Сценарист и режисьор на „ Бунтът на L “ е Киран Коларов, а оператор е Красимир Костов. В функциите феновете ще видят Деян Славчев – Део, Фани Коларова, Христо Гърбов, Дичо Христов – Дичо, Валентин Танев, Валентин Ганев и други Във кино лентата звучи музика от М. Мусоргски и песните „ Моят нов ден” – текст Део, музика – Явор Русинов, и „ Това сме ние” – тескт Део и Румен Гайдов – Таро, музика - Димитър Кърнев и Александър Обретенов.

Гледайте „ БГ киновечер “ всяка неделя от 21:00 ч. по Българска национална телевизия 1
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР