"На 6-и тръгва на работа. На 7-и никой не вдигаше

"На 6-и тръгва на работа. На 7-и никой не вдигаше ...

Мистерията се заплита: Проговаря лелята на мъртвия гард, работил за зам.-министерския съпруг!.


"На 6-и тръгва на работа. На 7-и никой не вдигаше на телефоните му. След няколко часа направихме връзка с работодателя му. Той пое ангажимент да разбере какво е станало. Ние на седми разбрахме, че е паднал в шахта. Не знаем в колко часа това е станало. Нито кога са го намерили точно. Не знаем къде е закаран трупа. Никой от полицията не ме е информирал. Никой не ни се е обадил." Това повтори пред Аделина Радева в "Здравей, България" лелята на починалия 25-годишен Даниел Тасев - Катя.

"Той на този обект ходи нощни смени. Доколкото знам работят и други хора там, а после разбирам, че е бил сам на смяна. Как така?! Той на негови познати е казвал, че работят по двама души. Не знам къде в момента е трупът на момчето", добави тя.  "Да не ми се обади никой от полицията, значи все едно аз не съществувам в тая държава. След като се случи нещо такова, не знам къде се намирам. Нито ми се обади психолог, нито полицай. Имахме връзка само с прекия му началник. На тоя обект защо няма ограждения, няма осветление", пита лелята на загиналото момче.  "Имаме съмнения, че може нещо друго да е станало. Този строеж не е обезопасен според мен. Как ще работят работници и през деня, като стърчат железа?" запита тя.

Както BNews съобщи,  25-годишният Даниел Тасев е бил открит мъртъв в обекта. От две години е охранител във фирмата, която пази строежа на новото Народно събрание в бившия Партиен дом. Тръгва за нощна смяна в петък следобед и оттогава близките му нямат контакт с него. 

Петю Петров, съпруг на зам.-социалната министърка Султанка Петрова, бил служител на високо ниво във фирмата, в която е работил намереният мъртъв охранител Даниел Тасев. Пред bTV Петрова призна това и обясни, че съпругът и до късно е бил на мястото на строежа.

Охранителната фирма е "Дефанс консулт". Според Търговския регистър и Сметната палата преди няколко години съдружник в нея е сегашният заместник-министър на труда и социалната политика Султанка Петрова. Тя бе и депутат от Патриотичния фронт. Петрова каза, че сега в компанията на високо ниво работи съпругът й Петю Петров.

Султанка Петрова призна, че съпругът й е управител на фирмата. Броени минути преди инцидента, той е разговарял с охраната на входа на Народното събрание. Тя бързо-бързо излезе с версия: може би подхлъзване било причината за фаталния инцидент с гарда.

Главния секретар на парламента Стефана Караславова обясни, че строителната фирма, която прави преустройството на новата заседателна зала, наема охраната на строителния обект. Изборът на строителя е ужким след обществена поръчка от 2016 г. на стойност 22 милиона лева. Дали е обществена, или нечия персонална поръчка, можем само да гадаем.

Източник: bnews.bg