На 6 и 7 октомври вратите на ППМГ “Акад. Иван

...
На 6 и 7 октомври вратите на ППМГ “Акад. Иван
Коментари Харесай

Code Week запознава врачани с възможностите за развитие в ИТ сектора

На 6 и 7 октомври вратите на ППМГ “Акад. Иван Ценов” във Враца още веднъж ще бъдат отворени за най-голямото ИТ събитие на северозапада – Code Week Враца, част от Европейската седмица на програмирането. Събитието цели да запознае жителите на Враца и района с модерните благоприятни условия за работа в най-успешния бранш в България - ИТ. Това става като ги срещне с професионалисти-практици, работещи в едни от най-големите софтуерни компании и стартъпи в страната, които описват за какво тези експерти са толкоз високо платени, има ли смисъл да се захващаш с това и от къде да започнеш.
Тази година, с изключение на модули за начинаещи, ще има и работилници за напреднали - Програмиране с Kotlin, Хибридни приложения и Блокчейн. По време на откриването ще има лекции по някои от най-актуалните софтуерни тематики. Друга част от новите модули са - Програмиране за деца на C++ (4-7клас), Управление на софтуерни планове и въздушна снимка с дронове. Участници могат да бъдат както възпитаници, по този начин и възрастни. Местата са лимитирани и се изисква предварителна регистрация на уеб страницата на събитието - http://codeweek.vratsa.net.
Присъединете се към фейсбук събитието CodeWeek Враца 2018 - https://www.facebook.com/events/279635862645767/, с цел да намерите спомагателна информация за всеки един от модулите и лекторите.
Откриването ще бъде в събота от 9 в Градската концертна зала, а работилниците ще се проведат в постройката на ППМГ “Акад. Иван Ценов”. Модулите, на които можете да се запишете са: Програмиране с Kotlin Блокчейн Хибридни приложения Увод в програмирането Програмиране за деца на C++ (4-7 клас) Управление на софтуерни планове Дигитален маркетинг Уеб програмиране за възпитаници 5-7 клас Създаване на електронни магазини Увод в програмирането Роботика Роботика за деца 5-7 клас Софтуерно тестване (QA) Видеообработка Въздушна снимка с дронове Предприемачество Photoshop Любезни домакини на Code Week още веднъж са ППМГ “Акад. Иван Ценов”. Събитието се реализира с поддръжката на Фондация “Америка за България” която интензивно подкрепя начинания, ориентирани към основаването на благоприятни условия за работа и обучение на младежите в България. Спонсори на събитието са софтуерните компании Experian, Accedia и Inveitix.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР