На 6 февруари 2018 г. над 120 държави от всички

...
На 6 февруари 2018 г. над 120 държави от всички
Коментари Харесай

Най-често срещаният риск за децата онлайн е тормоз между връстници

На 6 февруари 2018 година над 120 страни от всички континенти означават за 15-а поредна година интернационалния Ден за безвреден интернет. Целта на тази самодейност на Европейската комисия е да се обединят институции, организации, бизнес и гражданско общество и посредством разнообразни начинания и акции да се заостри вниманието към нуждата да се поставят още повече общи старания за превръщането на цифровия свят в по-безопасна и потребна за развиването на децата среда.

Центърът за безвреден интернет приготви разнообразни акции и начинания, ориентирани към децата, в границите на „ Дни на медийната просветеност “, които ще продължат до 17 март. Георги Апостолов , координатор в центъра, е безапелационен:
Най-голямата заплаха, която дебне децата и малолетните в интернет, това е онлайн педофилията. За благополучие тя се случва доста рядко на огромна част от децата. Едно от главните образования, които ние организираме с децата, е по какъв начин да разпознаем дали индивидът, който се свързва с нас, е този, за който се показва. Най-често срещаният риск е онлайн тормозът сред връстници.

Апостолов уточни, че е добре до 9-11 годишна възраст на детето, съгласно преценка на родителите и развиването на детето, да се опитаме да му ограничим достъпа както до уеб сайтове с порнография, по този начин и да уеб сайтове с рисково принуждение.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР