На 6 август Специализираната прокуратура внесе в Специализирания наказателен съд

...
На 6 август Специализираната прокуратура внесе в Специализирания наказателен съд
Коментари Харесай

Три жени на съд за продажба на бебета

На 6 август Специализираната прокуратура внесе в Специализирания углавен съд обвинителен акт против три участнички в проведена незаконна група, основана за продажби на новородени бебета от български гражданки на български жители, заобикаляйки законовата процедура по придобиване на наставнически права. Това оповестиха от пресцентъра на прокуратурата. Обвиняема за 4 закононарушения, в това число като ръководителка на групата, е Цветелина Стоянова - шеф на „ Маркетлинкс “ ООД - София и маркетингов експерт за съдружие „ Надежда за нас 2008”. Като участнички в групата са привлечени Снежина Спасова – юрист в Софийска адвокатска гилдия и Тотка Георгиева, хигиенист в частна детска градина “Веселата къща “.

Според обвинителния акт незаконната скица е била замислена и наложена през септември 2013 година от Цветелина Стоянова. Сдружението „ Надежда за нас 2008”, в което взела участие като маркетингов експерт, подпомагало младежи от уязвими групи и израснали в домове. Посредством активността си в него и благодарение на Тотка Георгиева (самата тя израсла в дом и призната от Стоянова да живее в жилището й) ръководителката на групата намирала бременни дами без брак или разграничени със съпрузите си, които не желаели да отглеждат децата си, най-много поради липса на финансови благоприятни условия.

Уговаряла бъдещите майки да дават децата си за развъждане от български фамилии, подготвени да им заплатят за това сред 6000 и 10 000 лв.. След като стимулирали дамите да продадат децата си, Стоянова и Георгиева ги прибрали в дома си в София, където им осигурявали храна, медикаменти и ги водили на медицински прегледи, с цел да ги управляват до деня на раждането.

Всичко това финансирали претендентите за наставнически права. Снежина Спасова, като юрист с опит в региона на осиновяванията, намирала от своя страна български фамилии, които желаели да отгледат дете и били подготвени да платят, с цел да избегнат процедурата по осиновяване.

Юристката изготвяла нужните документи за завеждане на каузи за осиновяване и за припознаването в общините, давала уточнения на фамилиите и на бременните дами какви документи да си извадят и какви пояснения да дадат пред съда за допускане на осиновяването. След изписването на родилката от болничното заведение Стоянова предавала детето на „ новите родители “ и прибирала майката в дома си до окончателното привършване на процедурата по осиновяване. Участничките в незаконната група са разкрити и арестувани от сътрудници на ДАНС на 30 юли 2014 година преди да довършат третия си опит за нелегално осиновяване. По делото са употребявани специфични разследващи средства.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР