На 6 април тази година е подадена молба към Община

...
На 6 април тази година е подадена молба към Община
Коментари Харесай

Общинските съветници изслушаха русенка по казус за нови пейки

На 6 април тази година е подадена молба към Община Русе за слагане на нови пейки пред блок "Тобол "

Днешното 34-то съвещание на Общински съвет – Русе мина в диспути по някои от горещите точки в Дневния ред, обсъждани и по време на непрекъснатите комисии. Общо 29 точки разгледаха общинските съветници, в това число две питания и две изявления на жители.

Едно от питанията беше на Галина Илиева, която е представител на етажната благосъстоятелност на блок „ Тобол “ в кв. „ Цветница “, показаха от Общински съвет-Русе. Нейният проблем е обвързван с дарени по време на акция „ За по-красив и спретнат квартал “ две пейки, сложени пред упоменатия блок на алея „ Ела “ №6. По това време „ Професионален домоуправител – Русе “ се грижи за етажната благосъстоятелност, а Политическа партия ГЕРБ правят дарението на самите пейки, както и на кошчета за отпадък.

Проблемът се основава, когато въпросните пейки са демонтирани на 1 април тази година от същия професионален домоуправител, а повода е, че Цветелин Цонев е бил заменен и към този момент не е отговарял за бл. „ Тобол “. Според Галина Илиева, живущите и най-много възрастните хора от блока, са били „ меко казани възмутени и потресени от сходен акт на действие “.

На 6 април тази година е подадена молба към Община Русе за слагане на нови пейки на същите места. Към днешна дата пейките са инсталирани от Общината и жителите на бл. „ Тобол “ изричат признателност към кмета Пенчо Милков и администрацията за бързата реакция от тяхна страна.

В основата на въпроса обаче стои дали при всяка обстановка от битов темперамент се постанова да се пишат публични писма от жителите. Председателят на Общинския съвет Иво Пазарджиев насочи възторженостти към госпожа Илиева за борбеността, с която тя се отнася към поставения проблем и за решителността ѝ той да бъде позволен. Именно поради естеството на проблема питането на госпожа Илиева беше позволено в Дневния ред на днешното съвещание.

Кметът Пенчо Милков приключи с думите, че досега в града са сложени 185 нови пейки, като наклонността ще продължи да се резервира.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР