На 58-годишна възраст почина оперетната артистка Катерина Тупарова – една

...
На 58-годишна възраст почина оперетната артистка Катерина Тупарова – една
Коментари Харесай

Почина оперетната артистка Катерина Тупарова

На 58-годишна възраст умря оперетната артистка Катерина Тупарова – една от най-ярките звезди на Националния музикален спектакъл “Стефан Македонски “.

Родена е в град Ракитово, където преди месец беше удостоена с почетно поданство. Завършва Националното учебно заведение за музикално и танцово изкуство “Добрин Петков “ в Пловдив и Националната музикална академия “Проф. Панчо Владигеров “ в София. Още като студентка дебютира на сцената на Варненската опера и става член на трупата на Националния музикален спектакъл “Стефан Македонски “. 

Репертоарът й включва над 70 функции от типичен оперети, мюзикъли и детски спектакли. Сред тях са голям брой субретни функции като Щаси в “Царицата на чардаша “ и Полина във “Великата незнайна “, както и основни функции като Илайза Дулитъл в “Моята прелестна лейди ” и Инес в “Островът на фантазиите “. Гастролирала е в Германия, Австрия, Швейцария, Дания, Люксембург, Белгия, Холандия, Франция, Япония, Украйна, Швеция.

“Аз съм благополучен човек! Съдбата ме обича! Получила съм това, за което най-вече бленувам от ранна детска възраст - да се кача на сцената не къде да е, а на Музикалния спектакъл “ споделя Катерина Тупарова в едно от последните си интервюта за БНР.  
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР